TÉMA

Řidičské průkazy

Pracují v hutním průmyslu i sociálních službách. Někteří bývalí zaměstnanci karvinských dolů ale své místo ještě hledají

Stali se z nich řidiči, ošetřovatelé i elektrikáři. Přesně před rokem museli někteří karvinští horníci opustit své zaměstnání. Těžba v Dole Darkov skončila 23. února 2021 symbolickým vyvezením posledního vozíku černého uhlí. Následně 27. února ukončil provoz také karvinský Důl ČSA. Bývalým zaměstnancům pomáhá i projekt Nová šichta. Situace dopadla i na regionální trh práce.
23. 2. 2022|

Bezpečnostní rámy pomáhají policistům zastavit ujíždějící auto. Manévry trénovali v USA

Policistům při zásazích proti ujíždějícím řidičům výrazně pomáhají bezpečnostní rámy na autech. Jednak je díky nim dokážou vytlačit ze silnice nebo jim zabrání v další jízdě. Policejní prezidium teď dokončuje poslední výcviky. Do nich se promítají i zkušenosti českých instruktorů, kteří absolvovali kurzy v USA.
30. 8. 2021|

V nemocnicích leží dosud nejvíc pacientů s covidem, pomoc nabídlo Německo a Švýcarsko

V nemocnicích leží s covidem přes 8100 lidí, což je dosud nejvíc. V Plzeňském, Karlovarském a Pardubickém kraji nejsou na intenzivní péči už téměř žádná volná lůžka. Kvůli kritické situaci česká vláda dojednala místa pro pacienty s covidem v Německu, pomoc nabídlo i Švýcarsko a jednání probíhají i s Polskem, řekl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) po jednání Ústředního krizového štábu. Německo také rozhodlo, že prodlouží kontroly na hranicích.
3. 3. 2021Aktualizováno3. 3. 2021, 20:41|

Některé úřady ochromil koronavirus, lidé se nevyhnou čekání ve frontách

Kvůli koronaviru se uzavřela některá oddělení na úřadech v Praze nebo Ostravě. Řidiči se nevyhnou stání ve frontách třeba kvůli výměně řidičských průkazů. Do konce roku by o ni mělo požádat ještě přes 400 tisíc lidí.
15. 9. 2020|

Příslušník StB, který podle státního zástupce šikanoval chartistky, se vrátí před soud

Bývalý příslušník komunistické Státní bezpečnosti (StB) Václav Novotný opět stane před soudem. Obvodní soud pro Prahu 4 ho v září zprostil obžaloby z údajné šikany dvou signatářek Charty 77. Žalobce ale s rozhodnutím nesouhlasí a podal proti němu odvolání. Česká televize to zjistila z justiční databáze. Podle státního zástupce se Novotný podílel na odebrání invalidního důchodu obou žen při akci StB s krycím názvem Prevence.
15. 10. 2019|