TÉMA

PayPal

Od falconů k dragonům a ještě dál. Před dvaceti lety Musk založil SpaceX

Americko-kanadský podnikatel jihoafrického původu Elon Musk se během prvního internetového boomu podílel na vzniku platebního systému PayPal, díky kterému vydělal první „velké peníze“. Díky nim se pustil do kosmického dobrodružství a jeho společnost SpaceX, založená 6. května 2002, se stala velkým hráčem při vynášení nákladu do vesmíru. Musk ale míří ještě dál – na oběžnou dráhu už dopravuje i lidi, spustil satelitní distribuci internetu, pomáhající i válčící Ukrajině, a touží po návratu na Měsíc nebo cestách k Marsu.
6. 5. 2022|

Aeroflot výrazně omezí lety za hranice, od Ruska se odvracejí další světové firmy. Putin ztrhal sankce

Ruské aerolinky Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničních destinací kromě Běloruska, oznámila firma podle agentury TASS. Rozhodnutí vejde v platnost od pondělních 22:00 SEČ a vedly k němu „okolnosti, které brání provozování letů“, uvedla největší ruská letecká společnost, podle níž vnitrostátní spoje zůstanou zachovány. Zároveň další zahraniční firmy oznámily, že pozastavují v Ruské federaci své služby – nově se to týká například platební platformy PayPal nebo módních značek Zara, Bershka, Puma a Prada. Visa podle agentury Reuters uvedla, že pozastavuje operace v Rusku. Mastercard už nebude podporovat platební karty vydané ruskými bankami.
5. 3. 2022Aktualizováno6. 3. 2022, 00:04|

Cena bitcoinu poprvé od května překročila hranici padesáti tisíc dolarů

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin poprvé od května překročila hranici padesáti tisíc dolarů (zhruba 1,1 milionu korun), krátce před polednem se podle serveru CoinDesk pohybovala kolem 50 312 USD a za uplynulých 24 hodin vykazovala růst o 2,3 procenta. Přispěla k tomu zpráva, že americká platforma pro digitální převody peněz PayPal umožní svým klientům ve Velké Británii kupovat, prodávat a držet kryptoměny, uvedl server CNBC.
23. 8. 2021Aktualizováno23. 8. 2021, 14:34|

Rána pro facebookový projekt kryptoměny. Ztrácí podporu firem Visa i Mastercard

Plán sociální sítě Facebook zřídit vlastní digitální měnu libra narazil na další vážný problém. Společnosti Visa, Mastercard, eBay a Stripe oznámily, že odcházejí z asociace, která má plánovanou digitální měnu spravovat.
12. 10. 2019|