TÉMA

Agrotec

Obec musí vrátit milionovou dotaci na hasičské auto. Kvůli Agrofertu, říká ministerstvo

O 930 tisíc korun přijdou v Bohdalově na Žďársku. Peníze, za které koupila obec nové hasičské auto, čerpala z dotačního programu. Teď je musí na žádost ministerstva pro místní rozvoj vrátit.
včera|

Agrotec dostal od státu odškodnění za nezákonné stíhání v kauze zakázek České pošty

Ministerstvo spravedlnosti vyhovělo společnosti Agrotec z holdingu Agrofert. Stát jí musí zaplatit 620 tisíc korun jako odškodnění za nezákonné stíhání v kauze manipulací se zakázkami České pošty. Česká televize to zjistila z rozhodnutí, které získala na základě zákona o svobodném přístupu k informacím od ministerstva spravedlnosti. Soud pravomocně osvobodil firmu i jejího manažera. V druhé části kauzy, ve které se manipulovaly stavební zakázky, soud udělil podmínky.
21. 6. 2023|

Soud potvrdil zproštění obžaloby Agrotecu v kauze zakázek České pošty

V případu údajných manipulací s tendry České pošty v pondělí Vrchní soud v Praze potvrdil zproštění obžaloby pro společnost Agrotec patřící do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO) a jejího bývalého zaměstnance, ředitele divize nákladních automobilů Pavla Richtera. Rozhodnutí je pravomocné. Zbytkem případu, v němž je obžalován bývalý zástupce generálního ředitele České pošty Richard Soldán a společnost Radekov s jednatelem Antonínem Hadačem, se bude soud zabývat v samostatném řízení. Jednání zatím nenařídil.
19. 4. 2021Aktualizováno19. 4. 2021, 15:29|

Agrotec opět čeká soud v případu poštovních tendrů. Žalobce uspěl s odvoláním

Státní zástupce uspěl s odvoláním proti osvobozujícímu rozsudku, a firma Agrotec z holdingu Agrofert tak musí znovu k soudu. Obžalovaná je kvůli údajně zmanipulovaným zakázkám pro státní podnik Česká pošta z doby, kdy ještě Agrotec patřil Andreji Babišovi (ANO). Podle státního zástupce se manažeři obou společností dohodli na zvýhodnění Agrotecu.
10. 10. 2019|