TÉMA

Hodnoty

Rusko přitvrzuje vůči sexuálním menšinám, Duma podpořila zpřísnění zákona o údajné LGBT propagandě

Státní duma, dolní komora ruského parlamentu, v prvním čtení schválila úpravu kontroverzního zákona o takzvané LGBT propagandě. Norma se dosud vztahovala jen na nezletilé. Pokud návrh projde celým schvalovacím procesem, bude zákaz šíření údajné propagandy platit i pro dospělé, informovala agentura Interfax.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 14:07|

Pravda dostává velmi zabrat, zpochybňují se fakta i odbornost, říká Zuzana Čaputová

Slováci si letos poprvé připomínají jako státní svátek 28. říjen, tedy vznik samostatného Československého státu. Hodnoty s první republikou spojené, jako je demokracie a pravda, jsou podle slovenské prezidentky Zuzany Čaputové důležitým odkazem i pro současné Čechy a Slováky. Uvedla to v mimořádném Interview ČT24.
28. 10. 2021Aktualizováno28. 10. 2021, 15:48|

Polské regiony mohou přijít o evropské peníze. Komisi vadí diskriminace LGBT

Pět polských regionů může přijít o část peněz z unijních fondů. Evropské komisi vadí usnesení proti ideologii LGBT, která jejich zastupitelé v minulosti přijali. Brusel je považuje za diskriminační a žádá jejich stažení. Politici z konzervativní strany Právo a spravedlnost, kteří vojvodství ovládají, to odmítají – jde podle nich o nezávazná stanoviska.
15. 9. 2021|

Udělám maximum pro to, abych byla v Evropě slyšet, říká Jourová

Nová místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová v rozhovoru pro ČT odmítla, že by o její portfolio neměl nikdo zájem. Z nového postu chce usilovat o to, aby byl její hlas, potažmo hlas České republiky, v Evropě více slyšet. Současně je odhodlána každý den všechny včetně svých kritiků přesvědčovat o své nestrannosti a nezávislosti.
9. 10. 2019|