TÉMA

Kozlovice

Českem prošly bouřky, déšť zaplavoval sklepy. Místy vítr trhal střechy

Bouře s větrem o rychlosti až 90 kilometrů za hodinu postupovaly od pondělního odpoledne na jihu Čech přes Šumavu a zasáhly Vysočinu, Ústecký, Liberecký nebo Pardubický kraj. Později během noci se přesouvaly dál na východ. Meteorologové prodloužili výstrahu před sněžením do osmi hodin.
11. 5. 2020Aktualizováno11. 5. 2020, 22:34|

Policisté kontrolují kamiony před Přerovem. Do ucpaného města mají zákaz vjezdu

Policie i vedení radnice v Přerově řeší tristní dopravní situaci. Ve městě jsou dlouhodobé problémy, které se ještě zhoršily po otevření části dálnice D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Pomoci mají policejní hlídky, které brání vjezdu kamionů do města.
5. 2. 2020|

„Otočte se a jeďte jinudy.“ Policisté budou před Přerovem odklánět kamiony, které komplikují dopravu

Policisté se kvůli neutichajícím problémům v přerovské dopravě zaměří na kamiony nad dvanáct tun, které mají už několik měsíců zakázaný vjezd do města. Od konce ledna začne v nedalekých Prosenicích fungovat dohledové stanoviště, odkud budou policisté kamiony odklánět na jiné trasy, čímž zabrání jejich cestě přes Kozlovice na Přerov. Informovala o tom přerovská policie.
21. 1. 2020|

Radary zafungovaly. Počet přestupků v okrajových částech Přerova se postupně snižuje

Už rok fungují v přerovských okrajových částech Kozlovice, Lověšice a Lýsky radary, které měří projíždějící vozidla. Podle vedení města se osvědčily a počet přestupků, kdy řidiči výrazně překračují rychlost, ubývá. Kromě zvýšení bezpečnosti na městské periferii si radnice pochvaluje i peníze, které vybrala na pokutách; jde o více než šestnáct milionů korun.
7. 10. 2019|