TÉMA

Odcházení

Havlová chce vyšší odškodné za nepravdivý článek, podala ústavní stížnost

Herečka Dagmar Havlová podala ústavní stížnost ve sporu s vydavatelským domem Bauer Media. České televizi to potvrdila mluvčí Ústavního soudu Kamila Abbasi. Havlová se tak brání proti rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého nemá nárok na dalších 2,8 milionu korun jako odškodnění za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy umíral její manžel, bývalý prezident Václav Havel. Vrchní soud jí za nepravdivý článek už v minulosti pravomocně přiznal nárok na 1,2 milionu korun.
7. 3. 2023|

Vlasta Chramostová byla bytová i bytostná herečka

Přestože téměř dvě desetiletí nemohla kvůli komunistické diktatuře oficiálně vystupovat, patří Vlasta Chramostová k zásadním českým herečkám. Umělkyně, která svět opustila v neděli ve věku 92 let, navzdory zákazu pokračovala hraním ve svém vlastním bytě. Na jeviště i před kameru se mohla vrátit až po roce 1989, kdy ji například do svého filmového debutu Odcházení obsadil Václav Havel. Svou zřejmě nejvýraznější filmovou roli ale stihla vytvořit ještě v osudovém roce 1968 – v trezorovém filmu Spalovač mrtvol.
7. 10. 2019|

Statečná, silná, vtipná žena a velká herečka, vzpomíná Havlová na Vlastu Chramostovou

Vlasta Chramostová byla podle její herecké kolegyně Dagmar Havlové „žena se vším všudy“ a historická osobnost. Setkaly se při natáčení filmu Odcházení z pera Václava Havla. S jeho chotí vzpomínal na zesnulou herečku redaktor Martin Rachman.
7. 10. 2019|