TÉMA

Řevnice

Provoz vlaků mezi Řevnicemi a Karlštejnem stál několik hodin, padající sloup zabil dělníka

Pád sloupu vysokého napětí na trakční vedení zastavil ve středu po poledni na přibližně pět hodin provoz na trati Praha–Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi. České dráhy původně odhadovaly, že omezení potrvá až do 20:00. Dopravce zároveň zajistil náhradní autobusy. Omezení se týkalo Západních a Bavorských expresů, rychlíků Berounka a osobních vlaků linky S7. Podle mluvčí policie Michaely Richterové zemřel po pádu sloupu u Zadní Třebaně dělník, dva další jsou zranění.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 18:04|

Porucha trakčního vedení komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem

Porucha trakčního vedení v úseku mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem. Vlaky jezdily od noci zhruba po jedné traťové koleji. Některé osobní vlaky linky S7 mezi pražským hlavním nádražím a Řevnicemi, případně Radotínem a Berounem, České dráhy zrušily, dálkové spoje nabíraly zpoždění. Po půl jedenácté Správa železnic opravné práce dokončila.
2. 6. 2023Aktualizováno2. 6. 2023, 11:34|

Obce chtějí peníze z daně z mimořádných zisků. Stanjura je proti

Příští týden má sněmovna rozhodnout o podobě daně z mimořádných zisků pro banky a energetické firmy. Vláda s výnosem počítá pro opatření kvůli drahému plynu i proudu. Obce ale chtějí čtvrtinu takto vybraných peněz pro sebe. Jejich svaz už poslal zákonodárcům dopis.
30. 10. 2022|

Provoz na trati mezi Prahou a Berounem byl po víc než hodině obnoven

Provoz na železniční trati mezi Prahou a Berounem byl v neděli více než hodinu zcela zastaven. Mezi stanicemi Řevnice a Zadní Třebaň vlak srazil člověka, který na místě zemřel.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 19:40|

Spolu s volbami proběhne šestnáct místních referend. Rozhodnou o Zelené bráně i o chovu jelena

Současně s říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny budou lidé rozhodovat i v šestnácti místních referendech. Vyplývá to z evidence ministerstva vnitra, kterému obce musejí uspořádání hlasování nahlásit. Nejvíc referend se bude konat v Jihomoravském a Jihočeském kraji, se třemi plebiscity pak počítají v Plzeňském kraji. V sedmi krajích obce místní referenda neplánují, stejně jako v Praze. Historicky se v Česku zatím konalo 317 místních referend, více než čtvrtina z nich ale kvůli nízké účasti neplatila.
18. 9. 2021|

Ve Středočeském kraji jednají STAN, ODS, Piráti a Spojenci. Hejtmankou by měla být Pecková

Krajské volby ve Středočeském kraji vyhráli Starostové a nezávislí, získali přes 22 procent hlasů. Na druhém místě skončila ODS s více než 19,5 procenta. V současné době v kraji vládnoucí ANO skončilo až na třetím místě se ziskem 18,5 procenta hlasů. Vítězné hnutí STAN oznámilo záměr o koalici jednat s ODS, Piráty a Spojenci pro Středočeský kraj. Do zastupitelstva se tentokrát nedostali zástupci ČSSD a KSČM, sociální demokraté tak přišli o 11 mandátů, komunisté o osm. Volební účast přesáhla 40 procent.
3. 10. 2020Aktualizováno4. 10. 2020, 14:43|

Referenda při volbách táhla voliče. Schválili bazén, odmítli těžbu i průmyslovou zónu

V pátek a sobotu se sice hlasovalo především o rozvržení krajských zastupitelstev a části Senátu, ale volby provázela v jedenácti obcích i místní referenda. Většina z nich přilákala dostatek voličů k tomu, aby výsledky byly platné, výjimkou bylo hlasování o obchodním centru v Chodově.
4. 10. 2020|
Volby 2020

Prodej fary nebo změna názvu obce. V desítce obcí spojili volby s místními referendy

V deseti obcích a jednom městském obvodě začnou spolu s krajskými a senátními volbami referenda o místních záležitostech. Lidé v nich budou rozhodovat o prodeji bytů, stavbě obchodních center, bazénu, vodárenském modelu, těžbě štěrkopísku, prodeji fary a pozemků nebo názvu obce. Nejvíce referend se uskuteční ve Středočeském kraji, po jednom v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Pardubickém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.
2. 10. 2020|

Vzor pro nesourodé lokality. Grand Prix Architektů 2019 se zabydlela v bytovém komplexu v Řevnicích

Grand Prix Architektů neboli Národní cena za architekturu 2019 patří bytovému komplexu Corso Pod Lipami. Projekt rekonstrukce historického domu na náměstí v Řevnicích a dostavby pěti nových domů může být podle poroty architektonickým a urbanistickým vzorem pro rozvoj podobně nesourodých lokalit. V dalších kategoriích si uznání odnáší například lávka přes Dřetovický potok, rozhledna nad vinohrady v Kobylí nebo vesnická zvonička v Bílovicích-Lutotíně. Přehled všech oceněných nabízí fotogalerie.
3. 10. 2019|