TÉMA

Wonsan

KLDR uskutečnila nebývalý raketový test. Za provokace musí zaplatit, zní ze Soulu

Severní Korea podle jihokorejské armády odpálila 23 raket, včetně třech balistických střel krátkého doletu. Jedna dopadla blízko námořní hranice s Jižní Korejí. Stalo se to poté, co Pchjongjang v úterý vyhrožoval Soulu a Spojeným státům kvůli jejich nynějšímu několikadennímu vojenskému cvičení. Soul v reakci na poslední ze série severokorejských raketových testů vystřelil severně od společné námořní hranice tři rakety vzduch–země. KLDR kromě raket vypálila také přes sto dělostřeleckých střel. Jihokorejský prezident Jun Sok-jol situaci označil za narušení území.
2. 11. 2022Aktualizováno2. 11. 2022, 12:39|

KLDR otestovala dvě balistické rakety. V březnu už počtvrté

Severní Korea v noci odpálila dvě balistické rakety krátkého doletu, jež dopadly do oceánu u jejího východního pobřeží. Podle agentury Reuters to potvrdily jihokorejská a japonská armáda. Pchjongjang v březnu otestoval své střely už počtvrté.
29. 3. 2020|

KLDR potvrdila test nové balistické rakety odpálené z ponorky

Severní Korea ve středu provedla úspěšný test nové balistické rakety odpalované z ponorky. Dřívější zprávy jihokorejských zdrojů v Pchjongjangu potvrdila oficiální agentura KCNA. Severokorejský diktátor Kim Čong-un, který podle agentury Reuters zřejmě nebyl testu přítomen, prý vojákům srdečně blahopřál.
3. 10. 2019|