TÉMA

Ekonomické problémy

Česká pravoslavná církev má ekonomické problémy. Část duchovních viní její vedení

Česká pravoslavná církev se podle řady duchovních dostala do vážných ekonomických problémů. Propustí desítky lidí. Část věřících a kněžích viní ze špatného hospodaření vedení církve. Kritizují ho také za to, že jim neumožňuje dostatečný přístup k dokumentům o hospodaření.
27. 11. 2022|

Iráčané vzali útokem íránský konzulát v Karbale. Žádají konec sektářského systému

Bezpečnostní složky v irácké metropoli začaly v pondělí střílet do davu demonstrantů a nejméně pět lidí zabily. Dalších 60 lidí bylo zraněno. Desítky demonstrantů v neděli v šíitském městě Karbalá zaútočily na íránský konzulát, kde dav nahradil íránskou vlajku iráckou. Bezpečnostní složky zabily tři protestující, dalších 26 lidí utrpělo zranění. Už páteční demonstrace v Bagdádu cílila na kritiku Íránu, který se podle řady Iráčanů vměšuje do vnitřních záležitostí země.
4. 11. 2019Aktualizováno4. 11. 2019, 19:21|

Při protestech v Iráku zemřely desítky lidí. Zákaz vycházení platí už i v Bagdádu

Iráckými městy se od úterý šíří protesty kvůli ekonomickým problémům a korupci ve vládě. Od té doby přišlo o život podle zdroje agentury AFP 27 lidí, mezi nimiž je 25 demonstrantů a dva policisté. Agentura Reuters píše o 20 mrtvých a o šesti stech raněných. Lidé demonstrují i přes zákazy vycházení.
2. 10. 2019Aktualizováno3. 10. 2019, 18:56|