TÉMA

Slavia Praha

Šok, zármutek, soustrast, reagují čeští představitelé na střelbu na pražské univerzitě

Čeští politici vyjadřují soustrast pozůstalým po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, při které zemřelo čtrnáct lidí. V reakcích na sociálních sítích hovoří o tragédii a strašlivé události. Oceňují také práci Integrovaného záchranného systému (IZS) a jeho rychlou reakci. Podporu vyjadřují Univerzitě Karlově i další vysoké školy. Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) chystá jednání o případných bezpečnostních opatřeních.
21. 12. 2023Aktualizováno21. 12. 2023, 22:42|

Politici zmiňují Kellnerovy úspěchy i jeho příspěvek společnosti. Po podnikatelově úmrtí klesaly na pražské burze akcie

Na nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který v sobotu zahynul při leteckém neštěstí na Aljašce, vzpomínají politici v souvislosti s jeho podnikatelskými úspěchy, ale i kroky, kterými pomohl české společnosti. Jeho úmrtí lituje prezident Miloš Zeman, upřímnou soustrast vyjádřil i premiér Andrej Babiš (ANO) či šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Vicepremiér a předseda sociálních demokratů Jan Hamáček připomenul pomoc Kellnerovy podnikatelské skupiny při zvládání epidemie koronaviru loni na jaře. Po oznámení úmrtí na pražské burze také klesaly ráno výrazně akcie operátora O2 a Monety Money Bank.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:41|
Události komentáře

Vypovězením smlouvy Praha nic neztratí, mohla ale počkat. Politici hodnotí dopad na česko-čínské vztahy

Proti sesterské smlouvě mezi Prahou a Pekingem mnozí radní protestovali už před třemi lety a městu kontrakt nepřinesl konkrétní pozitiva, míní radní Hana Marvanová (nestr. za STAN). Předseda KSČM Vojtěch Filip nechce podceňovat, kolik do metropole míří čínských turistů, o které by nyní Praha mohla přijít. Podle Aleše Chmelaře (ČSSD) vypovězení smlouvy nebude mít zásadní vliv na vztahy Česka a Číny.
11. 10. 2019|

S Gottem se lidé mohou rozloučit po celém Česku. Chystají se piety i kondolenční knihy

Česko se loučí se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem. Kondolenční knihy mohou lidé podepsat v umělcově rodné Plzni, v Brně, Olomouci nebo Českých Budějovicích. Vzkazy může veřejnost zanechat i v on-line podobě. Spontánní pietní místa vznikla u Gottovy pražské vily nebo jeho chalupy v Doubici na Děčínsku. Budou-li souhlasit pozůstalí, zpěvák bude mít státní pohřeb.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 22:26|