TÉMA

Státní pohřeb

Schwarzenberg může mít i státní pohřeb. Jednání s rodinou už začala, prozradil Fiala

Rozběhla se diskuze, zda a jaký by měl Karel Schwarzenberg mít státní pohřeb. Jak ČT v pondělí v podvečer napsal premiér Petr Fiala (ODS), jednání s rodinou někdejšího ministra zahraničí už začala. Schwarzenberg zemřel v neděli ve vídeňské nemocnici ve věku 85 let. Do rakouské metropole byl převezen na přání svých dětí minulý týden.
13. 11. 2023|

Japonsko se rozloučilo s expremiérem Abem. Státní pohřeb u mnohých vzbudil nevoli

Modlitbami a čestnou salvou v úterý Japonsko uctilo památku bývalého premiéra Šinzóa Abeho, který zemřel v červenci poté, co ho během předvolebního projevu smrtelně postřelil bývalý voják. První státní pohřeb po 55 letech v Japonsku hluboce rozdělil veřejnost. Kritici poukazují mimo jiné na vysokou cenu obřadu či na kontroverzní vztahy Abeho a jeho Liberálnědemokratické strany (LDP) s Církví sjednocení, známou jako moonisté.
27. 9. 2022|

Veřejné rozloučení s Karlem Gottem bude v pátek 11. října

Poslední rozloučení se zesnulým Karlem Gottem se odehraje se státními poctami. Veřejnost se se zpěvákem bude moci rozloučit 11. října od 8 do 22 hodin v paláci Žofín na Slovanském ostrově. Mše pro zvané se uskuteční o den později. Oznámila to Ivana Gottová.
3. 10. 2019Aktualizováno3. 10. 2019, 18:54|

S Gottem se lidé mohou rozloučit po celém Česku. Chystají se piety i kondolenční knihy

Česko se loučí se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem. Kondolenční knihy mohou lidé podepsat v umělcově rodné Plzni, v Brně, Olomouci nebo Českých Budějovicích. Vzkazy může veřejnost zanechat i v on-line podobě. Spontánní pietní místa vznikla u Gottovy pražské vily nebo jeho chalupy v Doubici na Děčínsku. Budou-li souhlasit pozůstalí, zpěvák bude mít státní pohřeb.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 22:26|