TÉMA

Hrušovany nad Jevišovkou

Moravu zasáhly silné bouřky. Bahno se vylilo na dálnici i do sklepů

Velmi silné bouřky v úterý zasáhly jihovýchod Česka. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dříve během dne zvýšil stupeň nebezpečí výstrahy, kterou v pondělí kvůli hrozícím bouřím vydal pro východní část Čech, Moravu a Slezsko. Silný déšť působil komplikace na dálnici D55 ve Zlínském kraji, na jižní Moravě zaplavil sklepy i silnice.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 23:03|

Muchovy prvotiny zdobí radnici v Hrušovanech nad Jevišovkou. Úřad fresky postupně odkrývá

Radnice v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku má novou zrestaurovanou fresku Alfonse Muchy, která pokrývá strop nové zasedací místnosti. Muchovy malby z dob jeho mládí jsou již odkryté v kanceláři starosty, ve vestibulu a v podatelně úřadu. Místní je vítají, jezdí se na ně ale dívat zájemci z Plzně nebo i Rakouska, řekla místostarostka města Eliška Volná (za KSČM).
23. 8. 2021|

Nehod na železnici v loňském roce přibylo. Na jižní Moravě stály život třicet lidí

K téměř 130 mimořádným událostem vyjížděli za loňský rok pracovníci Drážní inspekce jen v Jihomoravském kraji. Mnohé z nich skončily tragicky. Vzrostl také počet zraněných. Příčinou je často nepozornost, k mnoha nehodám také dojde na vlakových přejezdech bez závor.
10. 1. 2020|

Na Znojemsku se srazil vlak s osobním autem, zemřeli dva mladí lidé

V Šanově u Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku se v úterý ráno střetl vlak jedoucí ze Znojma do Břeclavi s osobním automobilem. Dva lidé zemřeli. Provoz na trati byl šest hodin zastaven. Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce a Policie ČR.
1. 10. 2019Aktualizováno1. 10. 2019, 13:59|