TÉMA

Ceník

Společnost innogy od března zlevní fixované dodávky elektřiny a plynu. Následuje další dodavatele

Společnost innogy od 1. března sníží cenu energií. U fixovaných produktů na 24, respektive 22 měsíců, zlevní elektřinu o více než 600 korun za megawatthodinu, plyn o 200 korun za megawatthodinu, zjistila Česká televize. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.
28. 2. 2024|

Energie na trhu zlevňují, část dodavatelů upraví ceníky

Ceny elektřiny a plynu na energetickém trhu v posledních měsících dál klesají, nyní na to zareagovali i někteří velcí dodavatelé v Česku. Společnost ČEZ od poloviny února zlevní své fixované produkty v průměru o několik stovek korun za megawatthodinu (MWh), ceníky postupně snižuje také innogy, E.ON nebo Epet. Další dodavatelé se zlevňováním vyčkávají, mimo jiné proto, že produkty nakoupili s předstihem za vyšší ceny.
12. 2. 2024Aktualizováno12. 2. 2024, 20:19|

Návrh ERÚ vzbudil zájem o informace o cenách energií. Experti radí vyčkat do konce měsíce a porovnat víc nabídek

Zájem Čechů o informace ohledně cen energií je v posledních dvou letech enormní, nicméně po úterním oznámení Energetického regulačního úřadu (ERÚ) o zdražování ještě stoupl. Klienti by dle expertů na energetiku měli vyčkat, až budou nově regulované ceny dané, tedy do konce listopadu, poté se podívat na ceníky napříč trhem.
2. 11. 2023|

Síkela: 97,5 procenta Čechů platí za energie míň než v ceníku. Podle Havlíčka ze špatných čísel nevybruslí

Celkem 97,5 procenta Čechů platí za energie méně, než je uvedeno v ceníku. V Otázkách Václava Moravce (OVM) to uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (nestr. za STAN), který zatím prozkoumal 70 procent trhu. Právě ceníkové ceny přitom dostává Eurostat. Síkela předloží poslancům novelu energetického zákona, který dá pravomoci Energetickému regulačnímu úřadu (ERÚ) získávat od dodavatelů reálné ceny. Podle exministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (ANO) to však není logický krok, protože se tím změní vzorek.
30. 4. 2023Aktualizováno30. 4. 2023, 14:32|

Dopis bude od února za 23 korun. Pošta po čtvrtroce opět zdraží

Za doručení obyčejného dopisu bude Česká pošta od února účtovat již 23 korun, za prioritní doručení bude potřeba zaplatit 30 korun. V obou případech zdraží své služby o dvě koruny oproti současné ceně. Stávající ceny přitom platí teprve od začátku listopadu. Totéž platí o poukázkách, které znovu zdraží o tři koruny. Od února se zvednou také ceny doporučených dopisů, které zdražily naposledy loni, a to o deset korun. Již od ledna zdraží datové zprávy a SIPO.
24. 11. 2022|

Jízdenky na železnici zdraží od 11. prosince o 15 procent, oznámily České dráhy i ministerstvo

Jízdenky na železnici zdraží od 11. prosince o patnáct procent. Takové zdražení chystají státní dopravce České dráhy u kilometrických tarifů i ministerstvo dopravy pro systém jednotného tarifu (SJT) One Ticket. Jednotné jízdenky lze využívat téměř ve všech vlacích v Česku bez ohledu na dopravce.
18. 10. 2022|

30 let zpět: Nešvary pražských taxikářů

Taxikáři často měli a dosud mají špatnou pověst. Jak ukazuje reportáž z května 1992, snahy o nedodržování zákona a šizení zákazníků byly tou dobou u řidičů taxislužeb v metropoli značně rozšířené.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 5. 2022|

Klienti končících dodavatelů by si měli rychle vybrat novou smlouvu, vyzval ERÚ

Energetický regulační úřad (ERÚ) vyzval spotřebitele, kteří se po konci jejich prodejce energií dostali k takzvanému dodavateli poslední instance (DPI), aby neotáleli s výběrem nové smlouvy u vybraného dodavatele. Podle úřadu si můžou zvolit jakéhokoliv dodavatele na trhu.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 21:43|

Taxíky v Praze podraží. Město nejspíše povolí 36 korun za kilometr, nástupní sazba vzroste o polovinu

Jízda taxíkem po Praze od února nejspíše podraží. Podle návrhu, který připravil náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě), vzroste maximální přípustná cena za kilometr z 28 na 36 korun. Nástupní sazba se zvýší až o polovinu ze 40 na 60 korun, minuta čekání potom podraží z 6 na 7 korun. Taxikář, který si pořídí elektromobil, by si mohl účtovat ještě o trochu více.
10. 1. 2020|

Až sto dvacet korun za hodinu. Řidiči ve Zlíně si od října za parkování výrazně připlatí

Zlínští radní schválili nové ceny za parkování, které budou ve městě platit od 1. října. Levnější bude pouze krátkodobé stání v centru v lokalitách s parkovacími automaty. Řidiči si naopak výrazně připlatí za každou další hodinu. Prodlouží se také čas zpoplatněného parkování.
30. 9. 2019|