TÉMA

Zastupitel kraje

V prostějovské nemocnici by měla vyrůst infekční klinika. Krajští zastupitelé schválili přípravu projektu

Olomoucký kraj plánuje postavit v areálu prostějovské nemocnice infekční kliniku za více než šest set milionů korun. Krajští zastupitelé na svém zasedání schválili přípravu projektu. Stávající budova je už zastaralá. Tamní infekční oddělení bylo ještě nedávno jediným podobným zařízením v kraji.
20. 2. 2023|

Policie se zabývá odměnami ústeckého hejtmana, uvedl server Hlídací pes

Případem údajně neoprávněně vyplacených odměn pro ústeckého hejtmana Jana Schillera (ANO) a poslance a hlavního manažera hnutí ANO Jana Richtera se zabývá policie, uvedl v úterý server Hlídací pes. Policie už podle serveru zahájila výslechy a vyžádala si dokumenty z krajského úřadu. Oba politici v loňském roce pobírali krajské platy v plné výši, ačkoli jako poslanci měli nárok jen na 40 procent platu. Oba již peníze vrátili, u Richtera se jednalo zhruba o sedm set tisíc korun. Mluvčí kraje Martin Volf označil neoprávněné vyplacení stovek tisíc korun za „nedopatření“.
14. 9. 2021|

Kraj povolil stavbu průmyslové zóny na úrodné půdě. Měli najít jiné místo, tvrdí Jurečka

Krajští zastupitelé schválili aktualizaci zásad územního rozvoje Olomouckého kraje, která umožňuje zábor čtyřiceti hektarů úrodné půdy u Hněvotína u Olomouce. Vzniknout tam má biomedicínské centrum a také další služby. S projektem ale nesouhlasí vedení Hněvotína, záměr totiž počítá s výstavbou velkých hal na poli v těsném sousedství obce. Ta plánuje, že se obrátí na soud.
24. 9. 2019|