TÉMA

James Mangold

Harrison Ford se vrací jako Indiana Jones. Teď ho pohodlně opouštím, říká osmdesátiletý herec

Ikonický klobouk si poprvé nasadil před dvaačtyřiceti lety, když mu táhlo na čtyřicet. Nyní je mu osmdesát let a se svojí nejslavnější postavou se prý definitivně loučí. Harrison Ford se vrací ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu, jenž je jedním z nejdražších snímků historie a právě vstupuje do českých kin. V novém filmu tvůrci nechtějí jeho věk zakrývat, naopak mají ambici vyprávět o čase samotném, k němuž se váže i nový předmět, o nějž archeolog zápolí s nacisty.
29. 6. 2023|

Indiana Jones omládne díky umělé inteligenci. Filmaři si s takovými úpravami pohrávají s různou úspěšností

V létě se osmdesátiletý herec Harrison Ford vrátí jako Indiana Jones, jenž se jako pomlácený, ale neohrožený archeolog naposledy ukázal před patnácti lety. V pátém snímku ze série s podtitulem Nástroj osudu se ale objeví i s vizáží, jakou měl ve snímku Dobyvatelé ztracené archy v osmdesátých letech. Trikaři totiž jeho tvář digitálně omladili pomocí nové technologie, v níž jim prý pomohla i umělá inteligence (AI). Takových filmů prý bude přibývat.
10. 2. 2023|

Filmová upoutávka týdne: Matt Damon a Christian Bale jednou na plný plyn v Le Mans '66

Dramatické příběhy z prostředí automobilových závodů tvoří stálici filmového plátna. Nejnovějším přírůstkem žánru se v listopadu stane Le Mans '66 aneb Ford versus Ferrari, ve kterém se Christian Bale a Matt Damon pod režisérským dohledem Jamese Mangolda pokusí vyhrát jeden z nejslavnějších závodů na světě.
22. 9. 2019|