TÉMA

Tereza Bebarová

Lakomec je současný, míní Divadlo na Vinohradech. I naše životy hodnotíme podle peněz

Molièrova slavná komedie o touze po penězích, lakotnosti a shromažďování mamonu se dočkala nového divadelního zpracování. Lakomce v premiéře uvádí pražské Divadlo na Vinohradech. V titulní roli s Alešem Procházkou.
27. 10. 2023|

Dům Bernardy Alby je zavřený, diváci Divadla na Vinohradech se do něj ale dostanou

Téma potřeby svobody i následků slepé poslušnosti vystupuje ze hry Dům Bernardy Alby, kterou napsal španělský básník a dramatik Federico García Lorca. Drama s čistě ženským obsazením nově nastudovalo pražské Divadlo na Vinohradech. V hlavních rolích se představují Tereza Bebarová a Regina Rázlová.
24. 5. 2022|

Kat Mydlář se vrátí na Staroměstské náměstí. Rekonstrukce připomene čtyři sta let od popravy 27 českých pánů

Jednadvacátého června si Staroměstské náměstí v Praze připomene čtyři sta let od popravy sedmadvaceti českých pánů po Bílé hoře. Spolek Rytíři Koruny České pod záštitou Prahy 1 po několika měsících příprav právě v pondělí odehraje divadlo na počest památky popravených. Zahrne šermíře, jezdce na koních nebo třeba samotného kata Mydláře.
18. 6. 2021|

Ceny Františka Filipovského vybraly mistry dabingu, in memoriam ocenily Václava Postráneckého

Ceny Františka Filipovského za dabing se v sobotu večer předávaly v Přelouči, odkud Filipovský pocházel. Ocenění během jubilejního 25. ročníku obdrželi za nejlepší herecký výkon Tereza Bebarová nebo David Novotný. Cenu za dlouhodobé herecké mistrovství získal mimo jiné in memoriam Václav Postránecký, který zesnul letos v květnu.
21. 9. 2019Aktualizováno21. 9. 2019, 18:57|