TÉMA

Háje

Soud pustil z vazby učitelku v důchodu, kterou obžaloba viní spolu se zubařkou z vraždy muže

Učitelku v důchodu, která čelí společně se středočeskou zubařkou obžalobě z vraždy muže v Praze, propustil soud z vazby. Vyšlo to najevo při úterním zasedání, při němž pražský městský soud rozhodoval o vazbě druhé obžalované. Soud chtěl původně zahájit hlavní líčení, propuštěné seniorce se mu ale nepodařilo předvolání doručit včas. Proces proto začne až 26. dubna.
4. 4. 2023|

Obžaloba: Zubařka a její známá čekaly, až mužovo tělo samo zmizí, protože jim to před svým skonem sliboval

Muž, z jehož vraždy je obviněna středočeská zubařka a její známá, si podle obžaloby přál svou smrt. Obě ženy po činu čekaly, až mužovo tělo samo zmizí, protože jim to před svým skonem sliboval. Když tělo nezmizelo, ženy se společně obrátily na policii. Státní zástupkyně tvrdí také to, že zubařka chtěla před pořezáním muže přivolat záchrannou službu, což jí muž a druhá obviněná žena nedovolili. Uvádí to anonymizovaná část obžaloby, kterou poskytl pražský městský soud.
29. 3. 2023|

Na řidiče čekají objížďky kvůli pokračující stavbě D4 mezi Příbramí a Pískem

Řidiči letos musejí počítat s uzavírkami kvůli pokračující stavbě dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Objížďky na ně budou čekat u Milína na Příbramsku nebo u Letů na Písecku. Projekt v letošním roce vstupuje do třetí stavební sezony a řidiči se už projedou po některých hotových úsecích dálnice, informovala za stavební firmy Daniela Pedret.
2. 3. 2023|

S pomocí Václava Havla roztančil proluku na nábřeží Prahy. Architekt Milunič slaví osmdesátku

Veřejnost ho zná jako autora Tančícího domu. Český architekt chorvatského původu Vlado Milunić má ale kromě spolupráce s kanadsko-americkým architektem Frankem Gehrym na kontě i mnoho veřejně prospěšných budov. Do povědomí se zapsal i pro své názory na podobu pražských sídlišť či mrakodrapovou zástavbu. Rodák z Chorvatska, který ale od šestnácti žije v Česku, slaví osmdesátku.
3. 3. 2021|

Historicky první české multikino zavírá. Diváci o Galaxii na pražských Hájích nemají zájem

Končí historicky první multikino v České republice – Galaxie v pražské čtvrti Háje. Společnost Cinema City se rozhodla sály po čtyřiadvaceti letech provozu zavřít kvůli nízké návštěvnosti, diváci totiž dávají přednost takzvanému megaplexu na nedalekém Chodově. Poslední projekce se uskuteční ve středu večer.
18. 9. 2019|