TÉMA

B-52 Stratofortress

Jubilejní 20. ročník Dnů NATO je letos bez diváků. Babiš zdůraznil investice do armády

Ostravské dny NATO jsou letos bez diváků. Kvůli epidemii je však v sobotu můžou lidé sledovat buď v přímém přenosu ČT, nebo přes internet. Jubilejní 20. ročník odstartoval seskokem parašutistů. Akce, která je největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě, se kromě té české účastní ještě sedm armád. Například ze Slovenska, Německa nebo Spojených států.
19. 9. 2020Aktualizováno19. 9. 2020, 17:04|

Dny NATO představí klasiku v podobě bombardéru B-52 i česko-polský seskok výsadkářů

Na ostravském letišti v Mošnově na Novojičínsku začne v sobotu největší bezpečnostní přehlídka v Evropě Dny NATO. Akce, kterou navštěvují statisíce lidí z celého Česka opět chystá dynamické ukázky a k vidění budou i desítky kusů techniky ve vzduchu i na zemi. Lidem se představí například americké letouny B-52 Stratofortress nebo C-5M Super Galaxy, které do Mošnova dorazily v uplynulých dnech. Lákadlem má být i společný seskok výsadkářů české a polské armády.
20. 9. 2019|

V Mošnově přistál obří transportní letoun C-5M Super Galaxy. Na palubě měl americké vrtulníky

Na ostravském letišti v Mošnově na Novojičínsku přistál ve středu ráno americký obří transportní letoun C-5M Super Galaxy. Spolu s bombardérem B-52, který dorazil už v úterý, bude jedním z velkých lákadel víkendových Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR. Zatímco letoun B-52 přilétá na akci pravidelně, C-5M Super Galaxy uvidí návštěvníci poprvé. Letadlo má rozpětí křídel téměř sedmdesát metrů a přepraví až 130 tun nákladu.
18. 9. 2019Aktualizováno18. 9. 2019, 13:12|

V Mošnově přistál legendární bombardér B-52, největší atrakce víkendových Dnů NATO

Na ostravském letišti Leoše Janáčka v Mošnově přistál legendární americký bombardér B-52 Stratofortress. Letoun se stane hlavní atrakcí letošních Dnů NATO, které na mošnovském letišti začínají v sobotu 21. září. Devatenáctý ročník akce opět  nabídne prezentace vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamické ukázky výcviku speciálních jednotek i letecké ukázky.
17. 9. 2019|