TÉMA

Willem Dafoe

Kult studia A24. Tajnůstkářský přístav osobitých filmařů tvoří s fanoušky zvláštní spiklenost

Je to studio, které nedělá pokračování ani netěží ze zavedené značky. Z jeho stáje do kin míří průrazné autorské snímky s výraznou vizualitou, v nichž se často lineární vyprávění rozpadá do ambicióznějších tvarů. Americké nezávislé studio A24, jemuž se daří propojit specifickou kvalitu, zvláštní spiklenost s fanoušky a neotřelý marketing, posílá i do českých kin nový film On se bojí. „Můžeme už mluvit o určitém kultu,“ popisuje pro ČT24 přitažlivost této značky šéf pražského kina Aero Jiří Flígl.
23. 4. 2023|

Nosferatu s Dafoem i Deppovou zahájil natáčení v Praze. V Česku chce Hollywood udělat i další horory

V Česku začalo natáčení amerického snímku Nosferatu, za nímž stojí režisér Robert Eggers, autor filmů Čarodějnice, Maják či Seveřan. Podle zjištění ČT24 ale do Česka míří i druhá řada seriálu Interview s upírem, točit se zde možná bude i horor Netflixu produkovaný režisérem Samem Raimim či další Silent Hill. Levné horory nyní pro producenty často představují jistotu komerčního úspěchu v kinech.
20. 3. 2023|

Zlatého lva v Benátkách nakrmí Marilyn Monroe či Aronofsky. Česká produkce ho pozoruje zpovzdálí

V Benátkách začíná nejstarší filmová přehlídka na světě. Chybět na ní nebudou ani zástupci české kinematografie, tuzemských stop je tentokrát ve festivalovém programu více, byť žádné v hlavní soutěži. Na červený koberec se chystají i hollywoodské hvězdy. Benátská přehlídka chce připomenout ale také filmaře, kteří přijet nemohou, protože čelí perzekuci či válce.
31. 8. 2022|

Filmová upoutávka týdne: V majáku číhá šílenství. Podlehnou mu Dafoe i Pattinson

Černobílou pro svůj film volí v dnešní době řada tvůrců. Platí to i pro nový projekt režiséra Čarodějnice Roberta Eggerse, který natočil dílo odehrávající se primárně v majáku, jeho obyvateli jsou Willem Dafoe a Robert Pattinson.
14. 9. 2019|