TÉMA

Janek Ledecký

Dává smysl, aby se k šíření viru vyjadřovali spíš epidemiologové, říká Jan Tvrdoň z Deníku N

Co člověk, to názor. Obzvlášť k tématu, které se už řadu měsíců drží na prvním místě. Na tom, jak zvládnout pandemii koronaviru, si lámou hlavu politici, lékaři, vědci i běžná veřejnost. A média se snaží zprostředkovat svým divákům každý názor. Jakým respondentům mediální prostor otevřít, a jakým už ne? Jak přistoupit k nepravdivým nebo zavádějícím informacím, které šíří známé osobnosti? Na otázky pořadu Newsroom ČT24 odpovídal Jan Tvrdoň, bývalý šéf projektu Demagog.cz, nyní novinář Deníku N.
30. 9. 2020|
Newsroom ČT24

Zpěvák, herec, aktivista. Každý je „expert“ na covid, jejich názory ale tříští společnost

Ve snaze ozvláštnit zpravodajství o koronaviru sahají česká média v posledních dnech i po respondentech, jejichž názory jsou mnohdy až extrémní, případně postrádají kvalifikaci pro komentování pandemie. Dramaturgové a editoři tak proti sobě staví odpůrce roušek zubaře Romana Šmuclera a biologa varujícího před katastrofou Jaroslava Flegra a vedle toho zmiňují klipy celebrit jako Janka Ledeckého, Lucie Bílé nebo Báry Basikové, které koronavirus zlehčují. Komu dát prostor a komu už ne? Jaký názor je ještě „zdravý“ a jaký už je na hraně dezinformace? Tyto a další otázky pokládal pořad Newsroom ČT24.
26. 9. 2020|

Bluesman se v kinech podělí o svůj světový názor

Eric Clapton nebo Billy Gibbons mají jedno společné – elektrické kytary od Petera Jurkoviče. Příběh nedávno zesnulého výrobce kytar se stal inspirací k dokumentu ukazujícímu, že blues není jen hudebním, ale i životním stylem. Snímek je debutem Michala Rákosníka. Jeho Bluesman hrábne v kinech do strun 10. října, o necelý měsíc dříve se představuje trailerem.
14. 9. 2019|