TÉMA

Alibaba Group

Čínské umělé inteligence se budou řídit socialistickými hodnotami, navrhuje vláda
Jak regulovat umělé inteligence, aby společnosti prospívaly a neškodily, řeší v současné době vlády po celém světě. Svůj plán teď představila i Čína, společně s vlastním chatbotem. Technologie má podle Pekingu dodržovat socialistické hodnoty.
12. 4. 2023|
Čínské firmy dle Si Ťin-pchinga propadly kapitalismu. Peking se vrací k Maovi a masivně reguluje
Regulační zásahy do čínské ekonomiky nemají v nedávných dějinách země obdoby. Peking usměrňuje soukromé firmy, které dosud byly výkladní skříní čínského kapitalismu. Opatření sahají od pokut po zrušení vstupu na burzu. Srážejí hodnotu firem o miliardy dolarů a znejišťují investory.
15. 10. 2021|
Jen tři hodiny týdně. Čína zkrátila dobu povolenou na videohry
Čínské regulační orgány v pondělí v reakci na rostoucí obavy ze závislosti zkrátily dobu, kterou mohou děti mladší osmnácti let strávit on-line hrami. Budou si je moci zahrát jen jednu hodinu denně, a to pouze v pátek a o víkendu.
30. 8. 2021|
Ant Group prodá akcie za 35 miliard dolarů. Půjde o největší nabídku akcií v historii
Čínská společnost Ant Group, která je finančně technologickou divizí tamního internetového prodejce Alibaba, získá z prodeje akcií až 35 miliard dolarů (zhruba 808 miliard korun). Půjde o největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) v historii, informoval v pondělí server CNBC.
26. 10. 2020|
Saudi Aramco zahájila obchodování na burze růstem o desetinu. Stala se nejhodnotnější firmou světa
Akcie ropné společnosti Saudi Aramco zahájily obchodování růstem o deset procent, což je povolené maximum. Firma se tak s hodnotou asi 1,9 bilionu dolarů (téměř 44 bilionů korun) stala největší na světě podle tržní kapitalizace, informovala agentura Reuters. Dlouho očekávaná primární veřejná nabídka akcií (IPO) firmy byla největší na světě.
11. 12. 2019Aktualizováno11. 12. 2019, 22:11|
Čínský internetový Alibaba při debutu na burze v Hongkongu nabídl půl miliardy akcií
Akcie čínského internetového prodejce Alibaba při debutu na burze v Hongkongu posílily o 6,6 procenta. Firma nabídla 500 milionů nových akcií a zatím získala z prodeje 11,3 miliardy dolarů (261,6 miliardy korun), což z nabídky dělá největší vstup na místní burzu od roku 2010 a letos největší prodej akcií na světě, napsaly agentury AP a Reuters.
26. 11. 2019|
Alibaba chystá rekordní prodej akcií v Hongkongu, píše Reuters
Čínský internetový gigant Alibaba Group se chystá ve čtvrtek nabídnout na akciové burze v Hongkongu své akcie až za 13,4 miliardy USD (311,2 miliardy korun). S odvoláním na dva informované zdroje to uvedla agentura Reuters. Šlo by světově o největší přeshraniční sekundární nabídku akcií a znamenalo by to velkou vzpruhu pro Hongkong. Ten se kvůli více než pět měsíců trvajícím protestům a obavám z dopadů obchodní války mezi USA a Čínou poprvé za deset let propadl do recese.
13. 11. 2019|
Bývalý učitel angličtiny naučil lidi nakupovat jinak. Teď šéf Alibaby odchází
Jack Ma, jeden z nejbohatších mužů planety, odchází z čela Alibaby. Internetový obchod během dvaceti let proměnil v největší čínskou IT firmu. Mnozí mu ale vytýkají i neférové praktiky. Teď se chce Jack Ma zaměřit na filantropii a pomoc čínskému vzdělávání.
11. 9. 2019|mkk