TÉMA

Daňová Kobra

Policie navrhla obžalobu v daňové kauze Octavian. Figuruje v ní podnikatel Savov

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz se škodou zhruba sedm set milionů korun. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze čelí stíhání jedenáct lidí. Podle dřívějších informací je mezi nimi podnikatel František Savov. Kriminalisté ukončili vyšetřování po 8,5 letech. Savov vzkázal, že veškerá obvinění považuje za absurdní a vykonstruovaná
13. 6. 2022Aktualizováno13. 6. 2022, 17:32|

Policie obvinila dvanáct lidí a čtyři firmy z krácení daně a praní špinavých peněz

Policie obvinila dvanáct lidí a čtyři firmy z krácení daně z přidané hodnoty. Organizovaná skupina, která podnikala v úklidu a ostraze objektů, se podle kriminalistů a celníků obohatila nejméně o třiadvacet milionů korun. Pět ze stíhaných lidí vzal soud do vazby.
4. 3. 2022|

Daňová Kobra vyšetřuje milionové podvody s vínem na Zlínsku

Kriminalisté ze Zlínského kraje vyšetřují rozsáhlý případ daňových podvodů, který se týká obchodování s vínem. V kauze zahájili trestní stíhání čtrnácti fyzických a jedenácti právnických osob pro podezření ze zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Škoda, kterou obvinění krácením daní způsobili, dosahuje podle policie téměř deseti milionů korun.
13. 9. 2019|

Policisté po úterních mohutných raziích obvinili 23 lidí kvůli daňovým únikům

V souvislosti s úterními zásahy na desítkách míst po Česku policisté ve středu obvinili 23 lidí, z krácení daní a účasti na organizované zločinecké skupině. V tiskové zprávě to uvedla Dagmar Pětníková z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Zadrženo dále zůstává 21 z nich.
21. 8. 2019|