TÉMA

Olešná

Na Frýdecko-Místecku odklízejí následky přívalových dešťů. O víkendu by už pršet nemělo

Lidé na Frýdecko-Místecku sčítají škody po večerních bouřkách a odstraňují následky. Přívalové deště zaplavily sklepy domů a zahrady. Hasiči měli téměř stovku výjezdů, čerpali vodu, čistili kanály a odstraňovali podmáčené stromy. V oblasti stále prší, ale podle meteorologů by měl déšť k večeru ustávat.
10. 6. 2022|

Vysočinu trápí odliv mladých lidí i doprava. O řešení diskutovali krajští volební lídři

Vysočinu trápí řada problémů. Téměř polovina obcí v kraji se počítá mezi obce malé, které nejvíce trpí odchody mladých lidí z venkova do měst. Komplikovaná je v kraji také doprava – v zimě je do některých obcí takřka nemožné dojet autem či hromadnou dopravou. O možnostech nápravy v předvolební debatě diskutovali lídři krajských kandidátek.
11. 9. 2020Aktualizováno11. 9. 2020, 22:05|

Koupaliště na Ostravsku hlásí špatnou sezonu, provozovatelé si stěžují hlavně na počasí

Podle některých provozovatelů koupališť v Moravskoslezském kraji je zatím letošní sezona nejhorší za posledních deset let. Například vodní areál v Ostravě-Porubě měl v červenci dokonce třináct dní úplně zavřeno. Hlavním problémem je počasí, provozovatelé koupališť tvrdí, že lidé se chodí koupat hlavně, když se teplota pohybuje kolem třiceti stupňů. Pětadvacet stupňů k naplnění koupaliště nestačí.
14. 8. 2019|