TÉMA

Berkshire Hathaway

Američané mají čím dál větší problémy s pojištěním domů. Příčinou jsou častější živelní pohromy

Americké pojišťovny napříč USA zhoršují podmínky pro klienty nebo zcela přestávají nabízet pojištění nemovitostí kvůli obavám z ničivějších živelních pohrom a rostoucích nákladů na obnovu domů. Mnozí Američané tak ztrácí přístup k zabezpečení svého majetku, zatímco jsou podle expertů vystaveni sílícímu riziku lesních požárů nebo hurikánů. Na fenomén upozorňuje v posledních týdnech řada světových médií.
5. 9. 2023|

Bill Gates chce změnit energetiku. Ve spolupráci s Warrenem Buffettem postaví v USA sodíkový reaktor

Energetické společnosti vedené miliardáři Billem Gatesem a Warrenem Buffettem si vybraly Wyoming, aby na místě dosluhující uhelné elektrárny spustily projekt prvního amerického sodíkového jaderného reaktoru.
3. 6. 2021|

Spojené státy uvalily sankce na více než sto čínských a ruských firem

Americké ministerstvo obchodu zveřejnilo seznam 58 čínských a 45 ruských společností spjatých s ozbrojenými silami, na které se vztahují vývozní omezení. Cílem tohoto kroku je bránit využití amerických technologií v čínských a ruských vojenských programech. Čína vzápětí Spojené státy vyzvala, aby přestaly s tím, co je podle Pekingu „nesprávným krokem“, napsala agentura Reuters. Kreml zase novou sérii sankcí označil za nepřátelský akt od odcházející vlády prezidenta Donalda Trumpa, poškozující již tak špatné vztahy mezi Moskvou a Washingtonem.
22. 12. 2020Aktualizováno22. 12. 2020, 11:52|

Buffett prodal část akcií Applu a investoval do farmacie

Společnost Berkshire Hathaway patřící miliardáři Warrenu Buffettovi prodala ve třetím čtvrtletí 36,3 milionu akcií společnosti Apple a investovala miliardy dolarů do několika výrobců léků včetně firem Merck a Pfizer. Zvýšila také podíl v některých už vlastněných společnostech, jako je Bank of America, síť maloobchodů Kroger nebo automobilka General Motors a nakoupila akcie mobilního operátora T-Mobile US, uvedla firma v pondělí v údajích pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).
17. 11. 2020|

Microsoft předstihl Apple a je největší firmou světa. V žebříčku poprvé zabodovali i Saúdové

Největší firmou světa je Microsoft, který po sedmi letech sesadil z první pozice Apple. Tržní kapitalizace Microsoftu dosahuje 905 miliard dolarů, Apple zaostává o devět miliard. V čele žebříčku dominují americké technologické firmy, v první šestce je i Amazon, Alphabet a Facebook. Mezi ně se dokázala vklínit pouze Berkshire Hathaway investora Warrena Buffetta na pátém místě. Vyplývá to z žebříčku PwC Global Top 100. I ve zbytku žebříčku dominují americké firmy, vůbec poprvé se mezi první stovku dostala i firma ze Saúdské Arábie.
12. 8. 2019Aktualizováno12. 8. 2019, 11:36|