TÉMA

Panasonic

Panasonic v Plzni přestal vyrábět televize, o práci přišlo osm set lidí

Skoro osm set lidí přišlo o práci v továrně firmy Panasonic v Plzni – přibližně polovina z nich jsou kmenoví zaměstnanci, druhá pak smluvní, agenturní pracovníci. Důvodem je to, že plzeňský závod Panasonicu ukončil výrobu televizí a věnovat se bude už jen blu-ray přehrávačům nebo tepelným čerpadlům.
31. 3. 2022|

Obyvatele Starých Čívic nenechá spát hluk z nedaleké továrny. Firma slibuje nápravu

Obyvatelé šestého pardubického obvodu, kteří bydlí ve Starých Čívicích, si stěžují na hluk z tamní průmyslové zóny. Monotónní zvuk podle nich vychází z jedné továrny. Sepsali kvůli tomu petici, obrátili se na úřady a také hygieniky. Továrna už slíbila nápravu.
27. 1. 2022|

Plzeňský Panasonic podle odborů končí s výrobou televizí. O práci asi přijde až tisíc lidí

Japonský Panasonic v továrně v Plzni podle předsedy odborového svazu KOVO Jaroslava Součka končí s výrobou televizorů. Označil to za strategické rozhodnutí nadnárodní firmy, v němž mohl hrát roli i současný nedostatek čipů. O práci by v továrně mělo k 31. březnu 2022 přijít až tisíc lidí.
20. 10. 2021|

Japonci otestovali létající automobil. S pilotem vydržel ve vzduchu čtyři minuty

Futuristický sen o létajících automobilech je zase o kousek blíže realitě. Japonská společnost SkyDrive provedla úspěšný test dalšího takového vozu schopného letu.
31. 8. 2020|

Huawei spouští vlastní operační systém Harmony OS. Jako první bude v chytrých televizích

Čínská společnost Huawei oznámila spuštění vlastního operačního systému Harmony OS. Ten má být určen nejen pro mobily, ale pro všechna chytrá zařízení společnosti. Krok Huawei je tak reakcí i na květnové oznámení Googlu, že jí omezí používání svého systému Android. Podle zástupců společnosti je Harmony OS novou generací operačních systémů, protože umí spolupracovat i se zařízeními s umělou inteligencí. Jako první by se měl objevit v chytrých televizích – a to na konci letošní roku.
9. 8. 2019Aktualizováno9. 8. 2019, 17:07|