TÉMA

Půjčovny

V části Prahy bude dál platit regulace vozítek segway. Ústavní soud zamítl stížnost provozovatelů

V části Prahy bude nadále platit omezení elektrických vozítek segway. Ústavní soud zamítl stížnost Asociace Segway ČR, která bojovala proti omezení. Soud nezjistil porušení základních práv stěžovatele. Spolu se zamítnutím stížnosti soud odmítl návrh na zrušení části zákona o provozu na pozemních komunikacích.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 15:46|

Lidé s předstihem rezervují letní dovolené v Česku, zájem je hlavně o ubytování v soukromí

Rezervace na letní dovolenou v tuzemsku letos Češi řeší s mnohem větším předstihem. Podle ubytovacích portálů, které Česká televize oslovila, je už zamluveno 60 procent kapacity nabízených chat i chalup. Zájem je proti minulým rokům až o polovinu vyšší než v tuto roční dobu bývá zvykem, a to zejména o ubytování v soukromí. Z nabídky ale rychle mizí i obytná auta a lodě. Naopak kempové chatky se lidé zatím rezervovat zdráhají.
19. 2. 2021|

Karavany nebyly na přelomu roku k sehnání, teď je o půjčení zájem minimální

Karavany, které mají půjčovny připravené na zimu, byly na přelomu roku rozpůjčované. České televizi to potvrdila Klára Hájek Velinská z Asociace kempování a karavaningu. V rámci republiky šlo podle odhadu asociace o 200 až 250 takových vozů, které nahradily mnoha lidem kvůli pandemii uzavřené hotely na horách. Nyní už je zase zájem o takzvané bydlíky minimální.
7. 1. 2021|

Výrobci chrlí sto miliard kusů oblečení ročně. Část leží ve skříni ladem, tak se rozjíždí půjčování

Každý rok projde koloběhem světové módní produkce kolem stovky miliard kusů oblečení. Módní průmysl je tak druhým největším znečišťovatelem na Zemi. Proměnlivé trendy diktují neustálé změny a šatníky se často plní sotva nošenými věcmi. Řešení se přitom nabízí: nákup garderoby nahradit jejím vypůjčením, sdílením nebo výměnou.
21. 9. 2019|

Český Krumlov a Vyšší Brod zvažují mýtné pro vodáky. Peníze by šly třeba na úklid

Některá města na horním toku Vltavy řeší nápor návštěvníků. Český Krumlov a Vyšší Brod proto zvažují zavedení mýtného pro vodáky. S tím ale nesouhlasí místní podnikatelé, kteří vodákům půjčují vybavení.
29. 7. 2019|