TÉMA

Týnec nad Sázavou

Na začátek prázdnin máme beznadějně vyprodáno, hlásí některé půjčovny lodí

Poslední volné lodě k rezervaci na první červencový víkend a týden většinou zbývají v půjčovnách napříč republikou, které Česká televize oslovila. Kolem státních svátků na začátku července je zvýšený zájem o sjíždění řek každoročně, loni jej ale kazilo deštivé počasí, shodují se oslovení prodejci. Ke zdražení většina z nich nepřistoupila.
18. 6. 2021|

Jawa jako úspěch tuzemského průmyslu. V řadě zemí se stala synonymem pro motocykl

Jawa patří k nejznámějším průmyslovým značkám českého původu. Motocykly nesoucí toto jméno nacházely kupce po celém světě. Značka, jež vznikla spojením jména podnikatele Františka Janečka a názvu německého výrobce motocyklů Wanderer, byla u Světové organizace duševního vlastnictví v Ženevě zaregistrována přesně před devadesáti lety, krátce poté, co firma učinila podobný krok v Československu.
9. 10. 2019|

Turistů v Česku přibývá, letos by jich mohlo být přes 22 milionů. Ne všechna místa to vítají

Turistická sezona právě vrcholí. Agentura CzechTourism věří, že se počet turistů, kteří navštíví Česko a stráví tu minimálně jednu noc, přehoupne vůbec poprvé přes 22 milionů. Nejvíc lidí přijíždí tradičně z Německa, zájem o české památky ale roste mezi obyvateli Číny. Jejich počty se rok od roku zvyšují o desítky procent a už nyní čínští turisté svým počtem přeskočili ty z Ruska nebo Spojených států.
28. 7. 2019|