TÉMA

Zločinecké gangy

V Ekvádoru ozbrojenci vtrhli do živého vysílání televize, prezident povolal armádu

Ekvádorský prezident Daniel Noboa vyhlásil v zemi stav „vnitřního ozbrojeného konfliktu“ a nařídil armádě vést bojové operace proti zločineckým gangům. Píší to agentury EFE a AFP. Prezident zveřejnil rozhodnutí poté, co ozbrojenci přerušili živé vysílání státní televize TC, a po vlně násilí, která následovala po vyhlášení mimořádného stavu. Policie podle médií ozbrojence z televize zadržela.
9. 1. 2024|

Švédsko reaguje na zhoršující se bezpečnost v zemi, posiluje policii a přidává pravomoce ochrankám

Švédsko si vydobylo pověst jedné z nejbezpečnějších zemí světa. Ta se ale postupně začíná hroutit. Roste počet bombových útoků i přestřelek, které mají na svědomí tamní pouliční gangy. Švédská vláda proti nim hodlá bojovat pomocí programu na potlačení pouliční kriminality. V nejbližší době by měla vzniknout i speciální jednotka, která by se měla zaměřit právě na pouliční gangy.
28. 11. 2019|

Protestující v Hongkongu se vydali na nepovolený pochod, policie chránila čínský úřad slzným plynem

Nový protest v Hongkongu přivedl v neděli do ulic v centru tisíce lidí. Policie proti účastníkům použila slzný plyn. Místní tisk informuje také o dvou salvách gumových projektilů. Úřady zadržely deset lidí. Už v sobotu tisíce demonstrantů zaplnily ulice čtvrti Yuen Long přesto, že úřady protest zakázaly. Zranění utrpělo 24 osob.
28. 7. 2019Aktualizováno28. 7. 2019, 19:56|

Zakázaný protest. Tisíce lidí v Hongkongu odmítly násilí, policie na ně vytáhla slzný plyn a gumové projektily

Tisíce demonstrantů zaplnily ulice hongkongské čtvrti Yuen Long přesto, že úřady protest zakázaly. Lidé, často oděni v černém, protestují proti násilí a nečinnosti policie. Policie se snažila rozehnat davy slzným plynem a gumovými projektily. Obyvatelé Hongkongu se sešli na místě, kde před týdnem na účastníky protivládní demonstrace zaútočily zločinecké gangy.
27. 7. 2019Aktualizováno27. 7. 2019, 16:51|