TÉMA

Patrik Kotas

Nové barvy pražské MHD projedná zastupitelstvo, organizátoři petice sehnali víc než tisíc podpisů

Červeno-šedé svislé pruhy, které má nově mít pražská MHD, projedná zastupitelstvo města. Organizátoři petice na to sehnali více než tisícovku podpisů Pražanů. Těm vadí změna barev a špatné grafické zpracování návrhu. Poukazují i na jeho bezpečnostní chyby. Změnu odsouhlasila rada hlavního města loni v srpnu. V současnosti zatím jezdí po městě jedna tramvaj a jeden autobus v nových barvách.
17. 6. 2021|

Pražská MHD bude mít nový design, schválili ho radní

Všechny vozy zapojené do Pražské integrované dopravy budou mít jednotný design. Návrh grafického studia superlative.works, který uspěl v loňské soutěži, v pondělí schválili pražští radní. Prozatím by se měl design otestovat na některých vozech dopravního podniku. Přebarvovat by se pak mělo postupně třeba při koupi nové tramvaje, opravách nebo výměně polepů.
3. 8. 2020|

Metro D vyzdobí výtvarníci Nepraš a Kokolia. Podle náměstka pro dopravu má být metro výkladní skříní

Stanici metra D na pražské Pankráci by měla ozdobit umělecká práce Jakuba Nepraše, o výzdobu sousední stanice Olbrachtova se postará Vladimír Kokolia. Rozhodla o tom výtvarná soutěž, kterou městský dopravní podnik vypsal po kritice původních architektonických návrhů stanic metra D.  Výtvarná soutěž bude pokračovat na podzim, kdy chce dopravní podnik najít autory výzdoby pro zbývající tři stanice prvního úseku trasy D.
25. 7. 2019|