TÉMA

Beats for Love

Metronome Prague vyhlíží Jamiroquai. Žbirku ukáže v alternativním světle

Po včerejším zahajovacím koncertu ve čtvrtek naplno startuje festival Metronome Prague. Areál na Výstavišti Praha se otevřel ve čtvrtek v 16 hodin. Program čítá mezinárodní hvězdy jako Jamiroquai, Zaz, Aurora, Editors nebo M83, vystoupí ale i řada českých hudebníků.
22. 6. 2023|

V Ostravě odstartoval hudební festival Beats for Love

Taneční hudba se rozezněla ostravskými Dolními Vítkovicemi. Sedm zahraničních hvězd a šedesát českých DJ's tam vystoupí od pátku do neděle. Kvůli pandemii je letos festival Beats for Love minimalističtější.
2. 7. 2021|

Pořadatelé pokračují v přípravách festivalů. Zatím ale nevědí, za jakých podmínek se budou konat

Promotéři letních festivalů stále čekají na podmínky, za kterých budou moct své akce pořádat. Přípravy v tuto chvíli probíhají bez omezení, například vstupenky na hudební festival Colours of Ostrava si z loňského roku nechalo 25 tisíc návštěvníků. Své koncerty potvrdila i většina hudebníků a kapel.
8. 1. 2021|

Organizátoři kulturních akcí chystají žalobu na hygieniky. Odmítají způsob vyhlášení opatření v Moravskoslezském kraji

Iniciativa Kultura v Moravskoslezském kraji, kterou vytvořili organizátoři kulturních akcí, umělci a dodavatelé služeb, chystá žalobu na Krajskou hygienickou stanici (KHS) v Ostravě. Žádá zrušení omezení, která hygienici vydali v pátek, a určení způsobu, jakým se do budoucna opatření mohou vyhlašovat.
21. 7. 2020|

Dezinfekce nestačí. Organizátoři festivalů by měli registrovat všechny účastníky, doporučuje epidemiolog

Vládní nařízení umožňuje pořádat festivaly do tisíce návštěvníků, o víkendu se v Ostravě konal například Beats for Love. Organizároři zrušeného Colours of Ostrava pořádají několikadenní program pod názvem Nefestival, program nezrušily ani Prázdniny v Telči. Podle epidemiologa Jiřího Berana by měli organizátoři kromě hygienických opatření provádět registraci všech účastníků.
10. 7. 2020|

Sanace ostravské Aglomerace vrcholí. O případném zbourání dominantního komínu rozhodnou úředníci

V takzvané ostravské Aglomeraci nedaleko Dolních Vítkovic vrcholí sanační práce, šedesátihektarový areál by měl být připraven pro další využití už začátkem příštího roku. Dominantou Aglomerace i nadále zůstává nejmohutnější cihlový komín v Česku, takzvaný strakáč, o jehož případném zbourání by měl do konce měsíce rozhodnout báňský úřad. Spolek Svatý Václav by chtěl známou stavbu zachránit.
10. 7. 2019Aktualizováno10. 7. 2019, 16:01|