TÉMA

Julianne Moore

Zlatého lva v Benátkách nakrmí Marilyn Monroe či Aronofsky. Česká produkce ho pozoruje zpovzdálí

V Benátkách začíná nejstarší filmová přehlídka na světě. Chybět na ní nebudou ani zástupci české kinematografie, tuzemských stop je tentokrát ve festivalovém programu více, byť žádné v hlavní soutěži. Na červený koberec se chystají i hollywoodské hvězdy. Benátská přehlídka chce připomenout ale také filmaře, kteří přijet nemohou, protože čelí perzekuci či válce.
31. 8. 2022|

Festival Sundance nahlíží do osudů princezny Diany, Billa Cosbyho i Kanyeho Westa

Začal festival nezávislého filmu Sundance. Pod záštitou herce Roberta Redforda se koná od roku 1978 v malém městě Park City v americkém Utahu, letos pouze on-line. Program zahrnuje desítky filmů, silné zastoupení mají letos dokumenty.
21. 1. 2022|

Po svatbě a v pohodě. Julianne Mooreová převzala cenu a zahájila Vary

Oscarová herečka Julianne Mooreová si z letošního festivalu v Karlových Varech odváží cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Festivalovému publiku naopak dovezla nejnovější snímek, v němž si zahrála – drama Po svatbě. Po svatbě má (dávno) i s režisérem tohoto titulu Bartem Freundlichem, který je také hostem 54. ročníku.
28. 6. 2019|

Přijede Emma Thompsonová do Varů?

„Nepřijede. Leda by se ozvala sama a řekla: Hele, já bych chtěla přijet,“ vyvrací výkonný ředitel KVIFF Kryštof Mucha spekulace, jestli náhodou ještě nějaká ta hvězda nedorazí na závěr festivalu, jak to tak bývá.
28. 6. 2019|

Ve Varech je asi něco ve vodě, říká Jiří Bartoška. A zve na 54. filmovou kúru

Festival se nedá dělat, pokud v něj člověk nevěří, domnívá se Jiří Bartoška, prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na úvod 54. ročníku, který začíná 28. června, mluvil v Interview ČT24 o letošních hostech, loňských snězích i budoucnosti festivalového dějiště, hotelu Thermal.
28. 6. 2019|

Do Varů dorazila Julianne Mooreová. Čeká ji „svatba“ a Křišťálový globus

V Karlových Varech už se zabydluje první velká hvězda 54. ročníku tamního filmového festivalu. Americká herečka Julianne Mooreová na pátečním zahájení převezme ocenění a také uvede svůj poslední film Po svatbě.
27. 6. 2019|