TÉMA

Jan Kohout

V Miláně se konal pohřeb Silvia Berlusconiho. Zúčastnili se Orbán nebo katarský emír

V milánské katedrále Narození Panny Marie se uskutečnil státní pohřeb bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho. Zemřel v pondělí ve věku 86 let. Obřadu se zúčastnili prezident Sergio Mattarella, premiérka Giorgia Meloniová i zahraniční představitelé. V centru Milána se ke sledování ceremonie na velkoplošných obrazovkách sešly davy lidí.
14. 6. 2023Aktualizováno14. 6. 2023, 20:12|

Bývalý ministr zahraničí Kohout se stane velvyslancem v Itálii

Bývalý ministr zahraničí Jan Kohout se stane velvyslancem České republiky v Itálii. Serveru Aktuálně.cz to v pondělí potvrdil šéf české diplomacie Jan Lipavský (Piráti), podle kterého už Kohout obdržel takzvaný agrément. V čele ambasády v Římě skončí Hana Hubáčková, jež je velvyslankyní v Itálii a na Maltě od roku 2015.
7. 11. 2022|

Kohout vysvětlil běloruské chargé d'affaires vyhoštění Bazanova z Česka

Náměstek ministra zahraničí Jan Kohout si předvolal chargé d'affaires běloruského velvyslanectví v Praze Olgu Filimončikovou. Na schůzce vysvětlil postup při vyhoštění šéfa běloruského fotbalu Vladimira Bazanova z České republiky. Informovalo o tom ministerstvo zahraničí.
3. 12. 2021|

Rozvíjet vztahy s Tchaj-wanem je namístě, shodli se Kohout a Vondra

Šéf horní komory Miloš Vystrčil (ODS) se ve středu sešel s tchajwanským ministrem zahraničí Josephem Wu. Čína, která ostrov považuje za svou součást, už v minulých dnech návštěvu tchajwanské delegace v Česku kritizovala. Náměstek ministra zahraničí Jan Kohout a europoslanec Alexandr Vondra (ODS) se ve středečních Událostech, komentářích shodli, že rozvíjet vztahy s Tchaj-wanem je správným krokem. Bývalý poslanec Jan Lipavský (Piráti), o němž se mluví v souvislosti s kandidaturou na šéfa diplomacie, akcentoval sebevědomí zahraniční politiky.
28. 10. 2021|

Nejedlý odevzdal diplomatický pas, oznámilo ministerstvo. Sám tvrdil, že ho nepotřebuje

Ministerstvo zahraničí obdrželo diplomatický pas, který odevzdal poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý. V úterý ho k tomu vyzval ministr Jakub Kulhánek (ČSSD), podle kterého nyní Nejedlý nedoprovází hospitalizovaného prezidenta na zahraniční cesty. Nejedlý bezprostředně reagoval slovy, že diplomatický pas ani nepotřebuje.
22. 10. 2021|

Náměstkem ministra zahraničí bude exministr a Zemanův poradce Kohout. Dostane na starost přípravu předsednictví

Bývalý ministr zahraničí Fischerovy a Rusnokovy vlády Jan Kohout se vrací do Černínského paláce. Nynější ministr Jakub Kulhánek (ČSSD) jej učiní svým politickým náměstkem, na starost dostane koordinaci příprav českého předsednictví Evropské unii v příštím roce, napsaly Lidové noviny. Starat se bude také o agendu OSN a středoevropskou spolupráci. Jan Kohout má politicky blízko k nynějšímu prezidentovi Miloši Zemanovi, jehož poradcem je. Od loňského března je politickým náměstkem ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO).
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 10:30|

Poradce prezidenta Nejedlý odletěl do Ruska. Pirátský poslanec žádal ministra, aby mu odebral diplomatický pas

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) předpokládá, že bude informován o obsahu cesty prezidentova poradce Martina Nejedlého do Ruska. Diplomatický pas by bylo možné Nejedlému odebrat pouze v případě, že buď skončí ve funkci hradního poradce, nebo s ním spáchá trestný čin nebo přečin, komentoval Petříček výzvu pirátského poslance Jana Lipavského k odebrání pasu.
26. 11. 2020|

Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.
10. 6. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 11:36|