TÉMA

Sigourney Weaver

V Berlíně začíná hon na Zlatého medvěda. Češi podpořili Šarlatána a Sencova

Do sedmdesátého ročníku vstupuje 20. února jedna z nejstarších a nejprestižnějších filmových přehlídek. Festival Berlinale do 1. března promítne na 340 snímků. V hlavní soutěži opět český zástupce chybí, české stopy se ale v letošním programu najít dají. Výrazné například v dramatu Šarlatán od Agnieszky Hollandové. Snímek, který vznikl mimo jiné v koprodukci České televize, uvede Berlinale ve světové premiéře.
20. 2. 2020|

Ve Varech vás nikdo neuslyší křičet.... leda Vetřelec

Nekonečný vesmír, plíživý strach a děsivý netvor. Ideální kombinace pro ty, kteří se nebojí strachu. Kultovní sci-fi Vetřelec slaví letos čtyřicet let, festival ve Varech si výročí snímku Ridleyho Scotta připomíná hned nadvakrát.
30. 6. 2019|

Nejlepší akční hrdinka a dokonalé monstrum. Před 40 lety vstoupil do kin Vetřelec

Ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet. Děsivé varování dodnes láká na sci-fi thriller Ridleyho Scotta Vetřelec. Boj osamělé Sigourney Weaverové s neznámým tvorem se stal přelomem žánru a dočkal se i tří přímých pokračování v čele s neméně slavnými Vetřelci Jamese Camerona. Jedna z největších filmových hrdinek všech dob Ellen Ripleyová a dokonalé monstrum z dílny H. R. Gigera vstoupily do široké distribuce amerických kin právě před čtyřiceti lety, 22. června 1979.
22. 6. 2019|