TÉMA

iDnes

V Libavé cvičí ukrajinští vojáci

Ve vojenském prostoru Libavá v Olomouckém kraji už jsou ukrajinští vojáci na plánovaném cvičení, řekl serveru iDNES.cz náčelník generálního štábu Karel Řehka. Ministerstvo podle serveru nesdělilo z bezpečnostních důvodů přesný počet vojáků ani informace o tom, kdy do Česka přijeli. Armáda později na Twitteru uvedla, že cílem výcviku je, aby ukrajinské ozbrojené síly byly schopné vést samostatně bojové operace a efektivně bránily své území. Sněmovna i Senát tento týden schválily výcvik až čtyř tisíc ukrajinských vojáků v Česku do konce příštího roku.
4. 12. 2022Aktualizováno4. 12. 2022, 19:47|

Čtenář potřebuje důvod, proč má platit tady, a ne u konkurence, říká k výhodám pro předplatitele analytik Rožánek

Pandemie koronaviru urychlila to, o co se česká média snaží už dávno – dostávat za zveřejněný obsah na internetu zaplaceno. Každý vydavatel láká na předplatné jinak. Někomu stačí exkluzivní materiály, jinému třeba lahev vína. Server iDnes.cz teď přišel s nabídkou, kterou český trh doposud neznal – platícím čtenářům nabízí lepší přístup ke zdravotní péči. Je to etické? A jak se vůbec českým médiím daří za své texty na internetu vybírat peníze? Newsroom ČT24 se na to ptal mediálního analytika Filipa Rožánka.
9. 12. 2020|
Newsroom ČT24

Mafra spustila prémiové předplatné webu. Češi se nebojí za obsah platit, tvrdí vydavatelé

Zpoplatnit obsah na webu, nebo radši nechat vše přístupné bezplatně a vydělávat jen na reklamě? Přibývá internetových médií, která volí první možnost. V Česku si za články na internetu nechává platit třeba iHned.cz, Deník N, časopis Respekt nebo Echo24. Nově se k nim přidává i vydavatelství Mafra se zvláštní placenou sekcí serveru iDnes.cz.
22. 9. 2019|

Vražedkyně Janáková se ocitla na svobodě. Ve věznici za nejasných okolností otěhotněla

Petra Janáková, která je odsouzená ke třiceti letům vězení za zastřelení člověka a pokus o vraždu dalších tří lidí, za mřížemi počala. Devětadvacetiletá vražedkyně se tak ocitla přibližně na patnáct měsíců na svobodě. Zákon totiž zajišťuje těhotným ženám přerušení výkonu trestu až do prvních narozenin dítěte. Podle Lidových novin opustila Janáková opavskou věznici minulý pátek.
18. 6. 2019Aktualizováno18. 6. 2019, 18:45|