TÉMA

Keanu Reeves

Probuď se, Neo. Matrix slaví čtvrtstoletí od premiéry, studio oznámilo pátý díl

Akční sci-fi Matrix mělo premiéru před 25 lety. O tom, že proměnilo Hollywood, se píše při každém výročí uvedení, nyní se ale stále častěji ozývají hlasy, že se snímek stává méně sci-fi a více technologickou realitou. Naposledy mezi realitou a iluzí hrdinové Neo a Trinity přecházeli před třemi lety v rozpačitě přijímaném filmu Matrix Resurrections. Studio ve středu oznámilo, že vznikne pátý díl.
3. 4. 2024|

„Závazky, které bylo třeba naplnit.“ Do ruských kin se navzdory bojkotu dostal John Wick, ale i Žižka

Akční film John Wick: Kapitola 4 se jako první velký hollywoodský snímek dostal oficiální cestou do ruských kin, ačkoliv americká studia po loňském začátku invaze na Ukrajinu přestala nové filmy do Ruska posílat. Nejde o první případ. Do země, která rozpoutala válku, zamířily již desítky zahraničních snímků. A nečekaně i jeden český – Jan Žižka. „Je mi líto, že premiéra byla v Rusku, a na Ukrajině ne,“ sdělil ČT24 režisér Petr Jákl.
31. 3. 2023|

V Česku se točí akční film Ballerina. Zabijáky v něm hrají de Armasová a Reeves

V ulicích pražského Starého Města se o víkendu točily scény amerického akčního thrilleru Ballerina. Snímek, v němž má hlavní roli herečka Ana de Armasová, vznikal v minulých dnech hlavně v okolí Národního divadla. V projektu, který se má dějově odehrávat ve světě představeném snímky o zabijákovi Johnu Wickovi, se má v menší úloze objevit i jeho představitel Keanu Reeves.
28. 11. 2022|

„A nechcete napsat komiks?“ zeptali se Keanu Reevese. Stvořil nesmrtelného muže, který chce zemřít

Filmový Neo z Matrixu nebo zabiják John Wick se pustil do psaní komiksů. Scenáristický debut Keanu Reevese – hollywoodské hvězdy první kategorie – vyšel i v češtině. Vznikající série nazvaná BRZRKR vypráví akční a brutální příběh nesmrtelného muže. Kanadský herec hlavnímu hrdinovi propůjčil i svou tvář.
3. 11. 2022|

Mužům by prospělo, kdybychom žili ve feministickém světě, říká spisovatelka Adichiová

Světoznámá autorka Chimamanda Ngozi Adichiová v interview pro ČT24 poodhaluje, jaké mylné představy panují o feminismu. Spisovatel David Mitchell, který se proslavil románem Atlas mraků, zase v rozhovoru mluví o scénáři očekávaného filmu The Matrix Resurrections, který napsal společně s režisérkou Lanou Wachowski. Hostem akce Svět knihy byl vedle dvou zmíněných autorů také polský novinář Witold Szabłowski, s nímž ČT24 také natáčela.
29. 9. 2021|

Cyberpunk 2077 přináší budoucnost plnou technologií, ale i spoustu vad na kráse

Cyberpunk 2077 byl jednou z nejočekávanějších videoher letošního roku. Jeho přijetí je ale kontroverzní. Vyšel minulý týden a brzy se stal nejrychleji prodávanou počítačovou hrou vůbec. Hráči si ale stěžují na obrovské množství chyb i malou kvalitu na starších konzolích. Akcie vývojáře nyní klesají.
16. 12. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Keanu Reeves a Alex Winter znovu cestují časem

Dvojice rockerů Bill a Ted se po výletech do minulosti a exkurzi do nebe i pekla vydávají do časů budoucích. Herecká dvojice Keanu Reeves a Alex Winter se v třetí části filmové série vrací k rolím, které byly pro jejich začátky definující.
13. 6. 2020|

Dostřílel jste, pane Andersone? Matrix ovládne kina i počtvrté

„Dokud bude Matrix existovat, nikdy nebude lidstvo svobodné.“ A podle posledních informací Matrix existovat bude. Šéf produkční společnosti Warner Bros. Pictures tento týden fanouškům dystopické ságy oznámil, že se chystá pokračování. Čtvrtý díl zatím oficiálně nemá stanovené datum uvedení do kin, známo ani není, o čem vlastně bude.
22. 8. 2019|

Práce hraček nikdy nekončí, čeká je proto čtvrtá Toy Story

Tom Hanks jako kovboj Woody nebo Tim Allen coby Buzz Rakeťák se vrací v dalším příběhu hraček. Toy Story 4 začnou kina ve Spojených státech vyprávět příští týden, tuzemští diváci si na nové animované dobrodružství musí počkat na začátek srpna.
14. 6. 2019|