TÉMA

Petr Kotlár

Nominace Českého lva si přivlastnili Vlastníci. Dost zbylo i na Nabarvené ptáče a Staříky

Ve středu se filmoví tvůrci dozvěděli, které tituly jsou nominovány na Českého lva za rok 2019. Seznam vede snímek Vlastníci s dvanácti nominacemi. Výroční filmové ceny posedmadvacáté rozdává Česká filmová a televizní akademie (ČFTA). Jejich součástí jsou i nominace za nejlepší televizní počiny, ty budou zveřejněny 10. února. Sošky si vítězové převezmou 7. března v přímém přenosu České televize.
15. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 13:09|

Do žumpy i do Benátek. Nabarvené ptáče objevilo Petra Kotlára

Kdesi ve východní Evropě se na sklonku druhé světové války snaží židovský chlapec přežít mezi nepřátelskými venkovany. Hlavní hrdina filmového dramatu Nabarvené ptáče je vystaven snad všem podobám lidské krutosti – a při natáčení je musel „snášet“ i jeho představitel Petr Kotlár. Snímek poprvé uvidí ale až ve středu večer, kdy Nabarvené ptáče po světové premiéře na festivalu v Benátkách čeká i první české uvedení.
11. 9. 2019|

Dokud dýchám, doufám. Nabarvené ptáče utíká před krutostí v první ukázce

Režisér a scenárista Václav Marhoul představuje první ukázku z chystaného dramatu Nabarvené ptáče. Černobílý snímek těží ze stejnojmenného dramatického příběhu od židovského spisovatele Jerzyho Kosińského. Film se premiéry dočká v září tohoto roku.
13. 6. 2019Aktualizováno13. 6. 2019, 17:25|