TÉMA

Wilbur Ross

USA umístily na černou listinu největšího čínského výrobce čipů

Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa umístila na černou obchodní listinu další desítky čínských podniků, včetně největšího čínského výrobce čipů Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Omezuje tak přístup těchto firem k americkým technologiím.
18. 12. 2020|

Trump zakázal stahovat čínské aplikace TikTok a WeChat. Nařízení má platit od neděle

Administrativa prezidenta Donalda Trumpa od neděle ve Spojených státech zablokuje možnost stahovat aplikace TikTok a WeChat, které jsou v čínském vlastnictví. Oznámilo to v pátek americké ministerstvo obchodu. Trump své tažení proti čínským aplikacím zdůvodňuje obavami o národní bezpečnost.
18. 9. 2020|

Trump slíbil včasné vydání licencí k prodeji firmě Huawei. Nesmí ale ohrozit národní bezpečnost

Americký prezident Donald Trump v pondělí na setkání s představiteli předních amerických technologických firem slíbil, že včas splní jejich požadavek, aby mohly opět dodávat čínské společnosti Huawei Technologies, která se v USA ocitla na černé listině. Podle Trumpa to ale nesmí ohrožovat národní bezpečnost. Tisk přitom v pondělí informoval, že firma Huawei tajně pomáhala vytvořit bezdrátovou síť v KLDR. A americká divize Huawei Futurewei Technologies mezitím oznámila, že propustila více než dvě třetiny z 850 zaměstnanců v USA.
23. 7. 2019Aktualizováno23. 7. 2019, 14:21|

Americká vláda dočasně zmírnila restrikce vůči firmě Huawei

Americké ministerstvo obchodu v noci na úterý dočasně na tři měsíce zmírnilo obchodní restrikce vůči čínskému výrobci telekomunikačních zařízení Huawei zavedené minulý týden. Tento krok má omezit negativní dopady na zákazníky čínského podniku po celém světě, píše agentura Reuters.
21. 5. 2019Aktualizováno21. 5. 2019, 11:04|