TÉMA

Strakonická Veřejnost

Písek a Strakonice získaly na stavbu spalovny dotaci přes miliardu korun

Města Písek a Strakonice získala z EU dotaci přes miliardu korun na stavbu společného zařízení pro energetické využití odpadu (Zevo). Jde zhruba o polovinu nákladů. Na zasedání strakonických zastupitelů to ve středu řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Zevo by mělo vzniknout v areálu písecké teplárny, ročně by mělo zpracovat 50 tisíc tun odpadu z města i okolních obcí.
10. 5. 2023|

Strakonice koupí od firmy Energo teplovod, vyřeší tak spor o teplo

Strakonice koupí teplovod na sídlišti Šumavská. Město tak chce vyřešit vleklý spor o dodávky tepla, který vedla firma Energo, vlastník teplovodu, se strakonickou teplárnou. Teplovod a další zařízení i s pozemky koupí radnice zhruba za 15 milionů korun. Koupi schválilo všech 18 přítomných zastupitelů. Ředitel teplárny Pavel Hřídel, který ve středu končí ve funkci, označil koupi za rizikovou investici a cenu za příliš vysokou.
11. 5. 2022|

Strakonice dají lidem k podpisu petici kvůli sporu o teplo, poté ji pošlou antimonopolnímu úřadu

Strakoničtí zastupitelé schválili vznik petice kvůli problematické situaci kolem dodávek tepla ve městě. Petici, kterou dají podepisovat občanům, pošlou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) i různým ministrům. Chtějí tak zatlačit na to, aby ve sporu o dodávky tepla rozhodl Energetický regulační úřad (ERÚ). Informoval o tom starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost).
24. 6. 2021|

Energetický regulační úřad podá trestní oznámení na strakonickou teplárnu i starostu

Energetický regulační úřad (ERÚ) podá kvůli přerušeným dodávkám tepla ve Strakonicích trestní oznámení na starostu Břetislava Hrdličku (Strakonická Veřejnost), vedení teplárny i advokáta této firmy. Teplárna se podle ERÚ chová k lidem, kteří jsou teď opakovaně bez tepla a teplé vody, bezohledně. Sdělil to mluvčí ERÚ Michal Kebort. Podle Hrdličky má teplárna sloužit lidem, nikoliv jako zdroj peněz pro soukromníka.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 18:43|

Strakonické sídliště je bez teplé vody. Kvůli sporům mezi teplárnou a dodavatelem letos už potřetí

Strakonická teplárna v úterý přerušila dodávky tepla firmě Energo, která kromě jiného zásobuje přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Energo teplárně neplatí, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Přerušení dodávek potvrdil jednatel Energa Roman Němeček. Stejně jako jeden květnový víkend jsou obyvatelé čtrnácti bytových domů bez teplé vody. Poprvé se to stalo v lednu.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 15:30|

Strakonická teplárna opět přerušila dodávky firmě Energo, která zásobuje sídliště

Strakonická teplárna přerušila v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, s níž vede spor o platby. Společnost zásobuje kromě jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Lidé jsou tam bez tepla a teplé vody. Energo nemá jinou možnost, jak teplo zajistit, řekl jeho jednatel Roman Němeček. Dodávky přerušila teplárna firmě krátce už v lednu.
22. 5. 2021Aktualizováno22. 5. 2021, 14:25|

Šestnáct měsíců bez zastupitelstva ve Strakonicích končí. Starostou je opět Hrdlička

Staronovým starostou Strakonic je Břetislav Hrdlička z hnutí Strakonická Veřejnost, hlasovalo pro něj 20 zastupitelů. Hnutí bude jihočeskému městu vládnout bez koaličního partnera. Strakonice mají zastupitelstvo po 16 měsících, kvůli opakovaným volbám totiž od podzimu 2018 nefungovalo. Loňské volby – stejně jako rok předtím – vyhrála Strakonická Veřejnost, opakování voleb nařídil Ústavní soud po stížnosti zástupce konkurenčního hnutí.
9. 1. 2020|

Opakované volby ve Strakonicích opět vyhrála Strakonická Veřejnost. Jednoznačně

Opakované obecní volby ve Strakonicích vyhrálo hnutí Strakonická Veřejnost. Získalo 64,72 procenta hlasů, což znamená 17 mandátů v 21členném zastupitelstvu. Strakonická Veřejnost tak ještě zvýraznila své vítězství v porovnání s řádnými volbami v říjnu 2018. Tehdy ji podpořilo 51,1 procenta voličů.
15. 12. 2019Aktualizováno15. 12. 2019, 09:26|

Ve Strakonicích a dalších devíti obcích lidé volili zastupitele

Na deseti místech v Česku se v sobotu konaly komunální volby. Nejvyšší počet voličů mají Strakonice na jihu Čech, kde šlo o opakované volby. Tamní výsledek voleb do zastupitelstva z října 2018 totiž zrušil Ústavní soud. V devíti dalších obcích jde o volby nové.
14. 12. 2019Aktualizováno14. 12. 2019, 22:32|

Strakonice se chystají na volební kampaň. Podmínky opět vyvolávají kritiku

Hnutí Strakonická Veřejnost, které loni zvítězilo v komunálních volbách, jež soud zneplatnil, se v opakovaných volbách vzdá propagace na sloupech veřejného osvětlení. Na setkání kandidujících stran a hnutí o rovných podmínkách předvolební kampaně to řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Kritici jeho hnutí loni vytkli, že inzeráty zaplnilo většinu lamp. Výhrady mají i letos.
14. 10. 2019|

Ve Strakonicích se musí opakovat volby, nově bude kandidovat 10 stran

V opakovaných komunálních volbách ve Strakonicích bude v prosinci kandidovat deset stran a hnutí. Správní úřad všechny zaregistroval. Volby budou ve městě 14. prosince. Loni šlo do voleb 14 stran a hnutí.
9. 10. 2019|

Strakonická veřejnost podává i druhou ústavní stížnost kvůli neplatným volbám ve městě

Strakonická Veřejnost nakonec podá druhou ústavní stížnost kvůli rozhodnutí soudu, který neuznal výsledky voleb ve městě. Krajský soud v pátek podruhé rozhodl, že jsou volby ve městě neplatné. První stížnost podalo vítězné hnutí po loňském rozhodnutí krajského soudu v prosinci. Důvodem neuznání výsledku je podle soudu narušení předvolební kampaně ze strany Strakonické Veřejnosti.
20. 5. 2019|