TÉMA

Chudobín

Za zabití mladíka na faře udělil soud devítiletý trest. Rozsudek vynášel už počtvrté

Za smrt mladíka, jehož tělo bylo nalezeno na faře v Chudobíně na Olomoucku, uložil ve středu olomoucký krajský soud Miroslavu Vepřekovi devět let vězení. Odsouzen byl za zabití. Je to jeho v pořadí čtvrtý rozsudek, naposledy krajský soud muže potrestal v srpnu 2021 za vraždu a uložil mu 17 let vězení. Šestadvacetiletý dosud netrestaný muž se k činu doznal, soudy se ale nemohly dosud shodnout na právní kvalifikaci, od které se odvíjí výše trestu – zda šlo o vraždu nebo zabití. Objasnění případu komplikoval i fakt, že se incident odehrál bez svědků.
4. 1. 2023Aktualizováno4. 1. 2023, 15:02|

Chátrající zámek v Chudobíně má nového majitele. Ptenské sídlo bude opět na prodej

Dvě památky v Olomouckém kraji mají naději na využití. Po letech chátrání změnil majitele empírový zámek v Litovli-Chudobíně, vlastník plánuje přestavět sousední objekt na byty, výtěžek z jejich prodeje by pak posloužil na opravu samotného zámku. Památka by po opravě mohla také sloužit k bydlení. Podobné využití by pak mohl najít i zámek ve Ptení. Prostějovská radnice památku opět nabídne k prodeji.
10. 5. 2022|

Soud potvrdil Vepřekovi za smrt muže na faře 17 let ve vězení. Čin nebyl zabitím, ale surovou vraždou

Za vraždu muže na faře v Chudobíně na Olomoucku si Miroslav Vepřek odpyká ve vězení definitivně 17 let. Rozhodl o tom ve středu olomoucký vrchní soud, který tak zamítl mladíkovo odvolání. Případ zaměstnal během dvou let soudy všech instancí, a to především kvůli právní kvalifikaci. Původně byl čtyřiadvacetiletý muž odsouzen za zabití. Jen krajský soud v kauze vynesl tři rozsudky, třikrát se případem zabýval i vrchní soud a rozhodoval o něm i Nejvyšší soud. Vepřek známého bodl podle rozsudku v roce 2019 nejprve nožem a nakonec ho ubil pohrabáčem.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 13:14|

Na faře v Chudobíně ubil muž pohrabáčem svého známého. Odsedět si má devět a půl roku

Za smrt muže na faře v Chudobíně na Olomucku poslal Krajský soud v Olomouci Miroslava Vepřeka do vězení na devět a půl roku. Odsoudil ho místo za vraždu za zabití, zohlednil přitom předchozí jednání napadeného, který na obžalovaného zaútočil jako první. Pokud by byl souzen za vraždu, hrozilo by Vepřekovi až dvacet let. Muž svého známého nejprve několikrát bodl nožem a nakonec ho ubil pohrabáčem. Státní zástupkyně se proti verdiktu odvolala.
8. 1. 2020|

Z vraždy na faře v Chudobíně policie obvinila dvaadvacetiletého muže

Z vraždy na faře v Chudobíně na Olomoucku byl obviněn dvaadvacetiletý muž. Informovali o tom v úterý olomoučtí kriminalisté. Tělo šestadvacetiletého muže bylo nalezeno minulý týden a pitva potvrdila, že zemřel násilnou smrtí. Obviněný mladík nebyl v minulosti trestán, hrozí mu osmnáct let vězení.
7. 5. 2019Aktualizováno7. 5. 2019, 11:43|

Policie dopadla možného vraha z fary v Chudobíně. Hrozí mu 18 let vězení

Kriminalisté dopadli člověka podezřelého z vraždy šestadvacetiletého muže v Chudobíně na Olomoucku. Tělo mladého muže bylo nalezeno minulý týden na tamním farním úřadě. O koho jde a jestli už byl podezřelý obviněn, zatím policie zveřejnit nechce. V Olomouckém kraji jde o první letošní vraždu.
6. 5. 2019|

Na faře v Chudobíně našli mrtvého muže. Pitva prokázala násilnou smrt

V Chudobíně na Olomoucku byl zavražděn šestadvacetiletý muž. Jeho tělo bylo nalezeno v pondělí v budově farního úřadu, církev však objekt delší dobu neužívala. Policie už má výsledky pitvy, podle které muž z Litovelska zemřel po násilném zásahu. Pachateli hrozí podle kriminalistů až osmnáct let vězení.
30. 4. 2019Aktualizováno30. 4. 2019, 15:26|