TÉMA

Petr Čtvrtníček

Česká soda by se dnes bez soudů a tahanic neobešla, všichni bychom skončili za mřížemi, míní její dramaturg Milan Tesař

Zelený Raoul jezdil z Třebíče do redakce autobusem, na Florenci ho vyzvedla sekretářka a donesla do Reflexu. Ze začátku nám všichni říkali, že je to blbý. To tak bývá, už jsem si zvykl, popsal Milan Tesař, autor komiksu, kulturní novinář i satirik s provokativním humorem. Podílel se taky na České sodě, která se podle něj stala populární až se vznikem sociálních sítí, kdy zlidověla. V dalším dílu podcastu Background ČT24 zavzpomínal kromě zeleného ufouna a spolupráce s Petrem Čtvrtníčkem také třeba na to, jak ještě před rokem 1989 v Zemědělských novinách kladivem opravoval novinové šotky.
2. 12. 2021|

Chystané audioknihy těší Petra Čtvrtníčka i Jaroslava Rudiše

Zájem o audioknihy nadále roste. Oblíbené je krimi, vydavatelé se ale stále více zaměřují i na oceňované tuzemské tituly. Aktuálně se do mluveného slova převádí třeba novinka Jaroslava Rudiše či „objevu“ Lenky Elbe.
4. 11. 2021|

Startuje osvětová akce Yellow Ribbon Run, pomoci má bývalým vězňům

Pomoci lidem s trestní minulostí s integrací do společnosti se snaží osvětová akce Yellow Ribbon Run neboli běh se žlutou stužkou. Pod heslem „Uteč předsudkům“ se v úterý šestým rokem na startovní čáře v pražském lesoparku Řepy schází lidé po výkonu trestu, zaměstnavatelé i pracovníci státních institucí.
7. 9. 2021|

Na pláž do divadla. Na zábradlí nabízejí předpremiéru více lidem, než se čekalo

Koronavirová opatření de facto ukončila tuto divadelní sezonu, soubory už ale připravují tu další. Jak bude vypadat první zářijové představení, se mohou v mimořádné sérii předpremiér přesvědčit návštěvníci Divadla Na zábradlí. Komedii Zlatá pláž, kterou divadlo uvede, režíruje Jan Prušinovský.
9. 6. 2020|

Recenze: Co jsi čekal? PSH dopařili a dozráli k Debutu

Pražská skupina PSH vydala na podzim Debut. Navzdory názvu jde už o čtvrtou nahrávku této legendy domácí hiphopové scény. A nahrávku vyzrálou.
31. 10. 2019|