TÉMA

Škoda Electric

Českobudějovický dopravní podnik koupí 35 nových trolejbusů od Škody, budou jezdit i bez drátů

Ulicím Českých Budějovic budou dál vládnout trolejbusy od Škody. Městský dopravní podnik oznámil, že plzeňská firma dodá 35 nových kloubových trolejbusů, budou patřit k typu 33Tr, který využívá karosérie od výrobce SOR. Trolejbusy budou parciální, budou tedy vybavené trakčními bateriemi a obslouží i některé lokality, kam nevedou troleje.
7. 2. 2024|

SOR Libchavy dodá Praze až sto elektrobusů za 1,7 miliardy korun

Firma SOR Libchavy vyhrála tendr na dodávku až sto elektrobusů Dopravnímu podniku hlavního města Prahy (DPP) za 1,7 miliardy korun. DPP s firmou uzavřel pětiletou rámcovou smlouvu, díky které nebude muset nakoupit všechny vozy, ale v případě potřeby pouze část z nich, vyplývá z údajů zveřejněných v registru smluv. Jeden autobus dle přílohy smlouvy vyjde na 14,1 milionu korun. Součástí smlouvy je i dodání nabíječek či servisních sad.
21. 10. 2023|

Výroba osobních aut v lednu zaznamenala nejhorší výsledek od roku 2010

Výroba osobních aut v Česku v lednu klesla o 11,4 procenta na 92 657 vozů. Jde o nejhorší lednový výsledek od roku 2010. Důvodem je stále nedostatek čipů, ale i zahájení výroby nového modelu v kolínské Toyotě. Téměř každé desáté auto vyrobené v Česku bylo elektrické. Produkce autobusů a motocyklů meziročně vzrostla. Oznámilo to Sdružení automobilového průmyslu.
17. 2. 2022Aktualizováno17. 2. 2022, 11:42|

Antimonopolní úřad zrušil tendr na 33 trolejbusů pro Ústí nad Labem. Město se odvolá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil veřejnou zakázku na dodávku 33 parciálních trolejbusů pro Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Rozhodnutí není pravomocné, s odvoláním na mluvčí úřadu o něm v pátek informoval server Zdopravy.cz. Primátor Petr Nedvědický (ANO) uvedl, že město se odvolá.
13. 8. 2021|

Obchod s Čínou v uplynulých letech rychle rostl. A s ním i záporné saldo Česka

Za první dva měsíce letošního roku se schodek Česka v obchodování s Čínou prohloubil na 90,9 miliardy korun, o rok dříve to bylo 75,8 miliardy. Zatímco český vývoz přitom letos klesl v meziročním srovnání o zhruba čtyři procenta, dovoz se podle ČSÚ zvýšil o 17 procent. I tuto statistiku by chtěli změnit podnikatelé, kteří doprovázejí prezidenta republiky Miloše Zemana na jeho pátou cestu do Číny. Návštěva začíná ve středu.
24. 4. 2019|