TÉMA

Schönefeld

Konvoj OSN měl plno, na letiště se dostal přes dobrovolníky. Čech popsal evakuaci ze Súdánu

Desítky zemí mnohdy za dramatických okolností evakuovaly své občany ze Súdánu. V zemi dál bojují znesvářené ozbrojené skupiny o moc, v pondělí pozdě večer podle amerického minstra zahraničí souhlasily s příměřím. Několik předchozích však nedodržovaly. V bezpečí už jsou tisíce lidí včetně dvou Čechů, kteří ráno přistáli v Berlíně. Jeden z nich pro Českou televizi (ČT) anonymně vypověděl o průběhu svého návratu do Evropy. Do té doby se musel skrývat mimo místa bojů, ale výbuchy měl stále na doslech.
24. 4. 2023Aktualizováno24. 4. 2023, 23:06|

Nové berlínské letiště přijalo první let. Na sedmý pokus a s devítiletým zpožděním

Na berlínském letišti Willyho Brandta přistály první dva lety – zvláštní let Easyjetu z Tegelu a Lufthansy z Mnichova. Přitom otevřeno původně mělo být už v říjnu 2011, pak v červnu 2012. Následovaly další termíny otevření, z kterých nikdy nic nebylo. Kromě mnohokrát oddalovaného zprovoznění a několikanásobně navýšených původních nákladů „proslulo“ nové berlínské letiště i celou řadou často kuriózních závad a nehod – od nedostatků v protipožární ochraně po příliš krátké eskalátory. Přes dvě třetiny Berlíňanů ještě loni podle ankety listu Tagesspiegel nevěřily, že se letiště vůbec někdy otevře.
31. 10. 2020Aktualizováno1. 11. 2020, 07:50|

Berlínské letiště zablokoval vládní letoun. Při přistání se oběma křídly dotkl země

Berlínské letiště Schönefeld muselo na několik hodin odklonit všechny přílety a odložit starty, protože ranvej zablokoval německý vládní letoun, který při přistání zavadil křídly o zem. Na palubě stroje, který se dostal do nesnází, nebyli cestující.
16. 4. 2019|