TÉMA

Vladimír Polívka

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|

Splacený dluh. Překladu do češtiny se dočkaly celé Apollinairovy Kaligramy

Poprvé vychází v češtině kompletní Kaligramy Guillauma Apollinaira v původní grafické podobě. Zakladatel moderní poezie přitom napsal sbírku obrazových básní už před stoletím. Překladatel Petr Šrůta na přebásnění textů do češtiny pracoval pět let.
15. 12. 2019|

Dejvické divadlo se vypořádává s Přízraky

Navzdory titulu nedávno skončeného komediálního seriálu nedošlo ke zkáze Dejvického divadla. Pražská scéna naopak přidala na repertoár další novinku: adaptaci hry Přízraky od Henrika Ibsena. Kostlivci ve skříni vypadávají na Kláru Melíškovou, Martina Myšičku a Vladimíra Polívku v hlavních rolích.
16. 4. 2019|