TÉMA

Tomáš Lerch

Při zásahu u Národního muzea policisté nespáchali trestný čin, oznámila GIBS

Policisté při zásahu po březnové demonstraci před Národním muzeem v Praze nespáchali podle Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) trestný čin. Poslancům to ve čtvrtek oznámil náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch. Reagoval tak na požadavek místopředsedy sněmovního výboru Jiřího Maška (ANO), aby GIBS řádně prošetřila zásah čtyř policistů proti jednomu z demonstrantů na schodišti muzea, který koloval na sociálních sítích.
25. 5. 2023|

Summity v Praze jistili odstřelovači v oknech i na střechách, letiště posilovalo směny

Evropští státníci začali opouštět Pražský hrad po pátečním summitu pozdě odpoledne po sérii tiskových konferencí. Policie doprovodila delegace většinou na letiště Václava Havla. Ač jich bylo ve čtvrtek i v pátek několik desítek, dopravu v metropoli summity omezily jen minimálně. Dvojice diplomatických setkání v Praze přitom nezaměstnala pouze policisty, ale například i personál Letiště Václava Havla.
7. 10. 2022|

Policisté obsadí hlavní tahy, o vybraných prázdninových dnech se více zaměří na rychlost

Policisté o letních prázdninách zvýší dohled nad silničním provozem zvláště na hlavních dopravních tazích v zemi. Policejní hlídky vyjedou na silnice během čtvrtka a ve vyšším počtu tam budou rovněž o prvním prázdninovém víkendu. Policisté se také ve vybrané dny v červenci a v srpnu zaměří na kontrolu dodržování rychlosti a na nákladní a autobusovou dopravu. Oznámili to náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch a ředitel dopravní policie Jiří Zlý.
30. 6. 2022|

Učitelé by mohli být chráněné osoby. Gazdík o tom chce diskutovat

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) nevylučuje, že by učitelé mohli získat statut chráněné osoby. Chce o tom diskutovat s koaličními partnery a poslanci ve školském výboru, až se dopodrobna vyhodnotí tragický incident na Středním odborném učilišti Ohradní v pražské Michli. Policie zahájila trestní řízení, podezřelý je devatenáctiletý student učiliště.
1. 4. 2022|
Události komentáře

Střídání v čele pražské policie ke spekulacím svádí, ale s Čapím hnízdem nesouvisí, ujišťuje Lerch

Ačkoli výměna šéfa pražské policie ke spekulacím svádí, s kauzou Čapí hnízdo nijak nesouvisí. V Událostech, komentářích to řekl dosavadní šéf dopravních policistů a nastupující ředitel pražské policie Tomáš Lerch. Policii v metropoli chce především personálně zabezpečit, uvedl v rozhovoru s Martinem Řezníčkem.
21. 6. 2019|

Lerch místo dopravní policie povede pražské ředitelství. S vyšetřováním Čapího hnízda to podle Švejdara nesouvisí

Tomáš Lerch končí v čele dopravní policie, dočasně ho nahradí Jaroslav Řehák a na místo bude vyhlášeno výběrové řízení. Lerch od července povede pražské krajské policejní ředitelství, kde vystřídá dosavadního ředitele Jana Ptáčka. Podle policejního prezidenta výměna nesouvisí s kauzou Čapí hnízdo, kterou vyšetřovala právě pražská policie a v níž je podán návrh na obžalobu premiéra Andreje Babiše (ANO).
20. 6. 2019Aktualizováno20. 6. 2019, 19:20|

Velikonoce na silnicích: víc nehod, zraněných i mrtvých než loni

Za čtyři dny od Velkého pátku do Velikonočního pondělí zemřelo na českých silnicích šest lidí. Více než o loňských Velikonocích bylo také zraněných i nehod. Při kontrolách policie zjistila téměř 5650 dopravních přestupků, nejčastěji řidiči překračovali povolenou rychlost. Přibylo také nehod zaviněných pod vlivem alkoholu. Celkem padly pokuty za víc než dva miliony korun.
23. 4. 2019|
Interview ČT24

Řidiči jsou neohleduplní. Když uvidí o Velikonocích hodně policistů, zklidní se, doufá šéf dopravní policie

Policisté vyrážejí na silnice. Od toho, že budou řidičům o Velikonocích více na očích, si slibují, že se bude o rizikovém prodlouženém víkendu jezdit bezpečněji a snad si řidiči i rozmyslí, zda se před jízdou napijí. Podle ředitele dopravní policie Tomáše Lercha totiž vynikají čeští řidiči bezohledností a o Velikonocích také spotřebou alkoholu. Tomáš Lerch byl hostem čtvrtečního Interview ČT24.
18. 4. 2019|

Policisté prozradili, kde budou měřit rychlost. Přesto ji překročil každý třetí

Více než 2300 řidičů překročilo ve středu před zraky – a hlavně radary – policistů povolenou rychlost, i když policie předem oznámila, že proběhne akce zaměřená na rychlost a prozradila, kde přesně bude měřit. Limity se neřídila zhruba třetina všech řidičů, kteří kolem hlídek projeli. Kromě nich policisté zastavili stovky dalších kvůli špatnému technickému stavu jejich aut či jízdu bez bezpečnostních pásů. Přistihli i 27 opilých řidičů.
4. 4. 2019|