TÉMA

Rychvald

Kvůli ptačí chřipce dají veterináři na Karvinsku utratit dalších 14 tisíc krůt

Veterináři dají utratit přes 14 tisíc krůt v hospodářstvích, jež jsou v Rychvaldě na Karvinsku v blízkosti chovu, kde se tento týden objevila ptačí chřipka. Ptáci začali hynout i v těchto dvou hospodářstvích, kde se nákaza také potvrdila. Na farmě, kde se nákaza prokázala nejdřív, veterináři ve spolupráci s hasiči během středy a čtvrtka utratili přibližně 15 tisíc krůt, řekl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.
4. 5. 2023Aktualizováno4. 5. 2023, 16:48|

V chovu krůt na Karvinsku je ptačí chřipka. Veterináři jich budou muset utratit patnáct tisíc

V komerčním chovu krůt v Rychvaldu na Karvinsku se potvrdila vysoce patogenní ptačí chřipka subtypu H5N1. Chovatel nahlásil krajské veterinární správě, že mu uhynulo přibližně dvě stě padesát z víc než patnácti tisíc krůt. Po potvrzení nákazy budou ostatní utraceny. Okolo ohniska veterináři ustaví uzavřená pásma a v nich budou platit mimořádná opatření. V Česku jde letos o 21. ohnisko ptačí chřipky.
2. 5. 2023|

Vzduch na Ostravsku a Karvinsku je plný prachu. Bude to tak i dál, očekávají meteorologové

Ostravsko a Karvinsko se potýká se smogem. Imisní limity polétavého prachu jsou překročené leckde dvojnásobně, na některých místech i trojnásobně. Během dopoledne prachu ve vzduchu neubylo, na některých místech naopak jeho koncentrace ještě vzrostla.
3. 1. 2021Aktualizováno3. 1. 2021, 14:18|

Spojnici mezi Ostravou a Rychvaldem obsadí dělníci. Řidiče čekají další objížďky

Důležitá spojnice mezi Ostravou a Rychvaldem na Karvinsku se začne v pondělí 1. dubna opravovat. Stavební práce v Orlovské ulici by měly probíhat až do konce července a budou stát více než 47 milionů korun. Na dva týdny se frekventovaná silnice uzavře úplně.
28. 3. 2019|