TÉMA

Clint Eastwood

Tenkrát na západě, Hvězdné války i Joker. Hollywoodská historie se píše i v notách

Když si letošní Oscary za nejlepší filmovou hudbu k animovanému filmu Soul přebírali dva členové rockové kapely Nine Inch Nails, bylo to už podruhé, co vyfoukli ocenění autorům, kteří se specializují jen na oblast filmu. Jinak tvůrci z města andělů často spoléhají na slavná skladatelská jména. Historie filmového Hollywoodu je zapsána i v notách, skýtá vřískání smyčců v koupelně, soundtrack pro temnou i světlou stranu síly v předaleké galaxii i psychotický tanec Jokera na veřejných záchodcích.
6. 8. 2021|

Studio Warner Bros. otřáslo továrnou na sny. Duna, Wonder Woman či Matrix 4 budou zároveň v kinech i na streamu

Hollywoodské studio Warner Bros. uvede příští rok všechny svoje filmy ve Spojených státech zároveň v kinech i na streamovací platformě HBO Max, a to ve stejný čas. Společnost reaguje na minimální prodej lístků na nové filmy a na fakt, že většina amerických promítacích sálů je uzavřená. Jde o průlom v letitém modelu distribuce filmů, který podle pozorovatelů poškodí kina a nepůjde o vratný proces. HBO Max bude v druhé polovině roku 2021 k dispozici i v Česku.
4. 12. 2020|

Ve Francii začal soud kvůli atentátu v rychlovlaku Thalys. Útočníkovi hrozí doživotí

Za přísných bezpečnostních opatření začal v Paříži proces s Ajjúbem Chazzaním, který se v roce 2015 pokusil spáchat atentát v rychlovlaku Thalys. Krveprolití tehdy zabránili tři Američané. Proces by měl trvat do 17. prosince, informovala agentura AFP.
16. 11. 2020|

Filmová upoutávka týdne: „Je to asi ten nejmilejší člověk.“ Tom Hanks hraje pana Rogerse

Fred Rogers byl výraznou osobností televizního vysílání pro děti v Americe. V loňském roce ho už připomněl dokument Won't You Be My Neighbor? Osobnosti, která se vyznačovala velkou vřelostí a empatií, se ale bude ještě věnovat hraný snímek A Beautiful Day in the Neighborhood (Krásný den v sousedství), kde Rogerse ztvárnil Tom Hanks. V českých kinech by se měl představit v březnu příštího roku.
16. 11. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Hrdina, nebo útočník? Eastwood připomíná bombový útok na olympiádě

Loni stihl Clint Eastwood uvést do kin dva své režijní počiny, není tak překvapením, že jeho letošní novinka pojmenovaná po hlavní postavě – Richard Jewell – zamíří k divákům ani ne půl roku po začátku natáčení. Eastwood příští rok oslaví už devadesáté narozeniny, ve filmařské branži je ale stále aktivní.
5. 10. 2019|

Recenze: Devadesátiletý drogový Pašerák Clinta Eastwooda už nezestárne

V říjnu 2011 zadržel americký Národní úřad pro kontrolu obchodu s drogami muže pašujícího 90 kilogramů kokainu. V kontextu protidrogových zátahů to nebylo rekordní množství, kuriózní byla ovšem skutečnost, že řidiči bylo 87 let a zdaleka se pro něj nejednalo o první dodávku. O finančně nečekaně soběstačném staříkovi nyní Clint Eastwood natočil film Pašerák a zahrál si i hlavní roli.
23. 3. 2019|