TÉMA

Bomby

Okupační správa v Chersonu uzavřela hranici se zbytkem Ukrajiny. Na Donbase pokračují boje

Ruskem dosazená okupační správa Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny uzavřela severní hranice a nebude do regionů pod kontrolou Kyjeva nikoho pouštět. Ukrajinské síly bojují na předměstích Severodoněcka. Je možné, že obránci se budou muset stáhnout, aby předešli obklíčení, nechal se slyšet oblastní šéf Serhij Hajdaj.
28. 5. 2022Aktualizováno28. 5. 2022, 17:42|

Švédsko se potýká s výrazným nárůstem počtu bombových útoků

Švédsko loni zaznamenalo šedesátiprocentní nárůst počtu bombových útoků spojených s drogovou kriminalitou a válkou gangů. S odvoláním na vládní statistiky o tom informovala agentura Reuters. S vlnou se skandinávská země, považovaná dlouho za jednu z nejbezpečnějších na světě, potýká několik let. Vláda proto navyšuje rozpočet policie a zřídila zvláštní tým pro boj s násilnou zločinností.
16. 1. 2020|

Na třech místech v Londýně byly balíčky s výbušninou. Měly irské známky

Na letištích Heathrow a London City a také na nádraží Waterloo v britské metropoli se v rozmezí několika hodin našly balíčky, které obsahovaly malé podomácku vyrobené bomby. Byly schopné způsobit menší požár. Oznámila to policie, podle níž nikdo nebyl zraněn. Do vyšetřování případu se zapojila i irská policie. Na balíčcích jsou podle médií totiž známky irské pošty.
5. 3. 2019|