TÉMA

Chanov

Školu v Chanově posílili sociální pracovníci. Pomáhají žákům i jejich rodinám

Základní školy na Mostecku začínají zaměstnávat vlastní sociální pracovníky. Učitelé je upozorňují na rodiny, které potřebují pomoc – seženou například pomůcky pro děti nebo zajistí doprovod na úřady. Pilotní projekt začal v Chanově a rozšiřuje se dále.
24. 10. 2023|

V Chanově mělo vzniknout modulové bydlení, kvůli vysoké ceně z toho ale sešlo

V Chanově na Mostecku se mělo letos začít s výstavbou nových modulových bytů. Jenže stavět se zatím nebude. Cena je příliš vysoká a město teď zvažuje, jak v takové situaci dál postupovat.
9. 6. 2021|

Dobrovolníci dovezli darované počítače do Chanova. Pomohou s distanční výukou

Přestože jsou školy zavřené už takřka měsíc, řada žáků pořád nemá počítač pro distanční výuku. Nejčastěji jde o vícečetné rodiny nebo děti samoživitelů či v pěstounské péči. Stále víc dobrovolníků proto organizuje sbírky notebooků. Ve čtvrtek jednu zásilku vezli na sídliště Chanov.
13. 11. 2020|

Kvůli kontejnerovému bydlení přestala s Mostem spolupracovat Agentura pro sociální začleňování

Agentura pro sociální začleňování odstoupila od další spolupráce s Mostem. Důvodem je záměr města postavit na sídlišti Chanov, obývaném hlavně Romy, modulové bydlení. Informovala o tom v úterý mostecká radnice na svém webu.
31. 3. 2020|
168 HODIN

Bažo alias Jožo z chanovského sídliště hrál v seriálu Most! sám sebe. Místní ho respektují

I když s filmováním Petr Bažo alias Jožo z úspěšného seriálu Most! zkušenost neměl, postavu kápa z chanovského sídliště zahrál věrohodně. Možná i díky tomu, že jeho skutečné povolání nemá od seriálového bosse Joža daleko. Dohlížet na pořádek v Chanově, romském sídlišti na kraji Mostu, je jeho denním chlebem. V seriálu tak zahrál trochu sám sebe.
4. 3. 2019|