TÉMA

Petr Nováček

Babiše baví politika, vnímá ji jako boj o moc, řekl v Interview ČT24 ústavní právník Kysela

„Andreje Babiše baví politika, vnímá ji jako soutěž o moc, jako držení moci, jako výkon moci. Ve chvíli, kdy je v opozičních lavicích, příliš silný dojem z toho, že si užívá, nemá. Možná mu chybí volební soutěž, která je v prezidentské volbě specifická,“ říká ústavní právník Jan Kysela k prezidentské kandidatuře Andreje Babiše. Právě kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) byl pozván do pondělního předvolebního Interview ČT24, účast ale odmítl z časových důvodů.
21. 11. 2022Aktualizováno21. 11. 2022, 23:03|

„Prymula padl na politickou provokaci,“ říká komentátor rozhlasu Nováček

Vláda se v pátek v poslanecké sněmovně domohla prodloužení nouzového stavu, opozice nahlas kritizovala nepřítomnost premiéra a ministra zdravotnictví. Toho předseda vlády v týdnu vyměnil. Jak se kabinet zvládá vypořádat s turbulentní dobou a jak se mění česká společnost v ní? Na to odpovídal v pátečním Interview ČT24 komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček, který je nově držitelem medaile Za zásluhy.
31. 10. 2020|

Medaile dostanou až za rok, ale váží si jich. Nositelé vyznamenání je berou i jako cenu pro své spolupracovníky

Prezident republiky vyznamenal k letošnímu 28. říjnu 38 osobností, nikdo z nich ale řád či medaili zatím nepřevzal, protože kvůli pandemii covidu-19 neproběhl večerní ceremoniál. Pět nových nositelů medaile Za zásluhy bylo hosty 90' ČT24. Vyznamenání od Miloše Zemana si jejich nositelé cení, někteří zdůraznili, že je považují nejenom za ocenění své práce, ale také svých týmů či vyzdvižení oborů, ve kterých pracují.
30. 10. 2020|
Události komentáře

Změna stanov dělá ČSSD pružnější, říká Maláčová. Zrušení kvót jí nevadí

ČSSD jde se změnou stanov cestou akceschopnosti, řekla v Událostech, komentářích Jana Maláčová, která byla na stranickém sjezdu podle zatím neoficiálních informací zvolena místopředsedkyní. Narážela tím na zrušení ústředního výkonného výboru, které komentátor Petr Nováček, další host pořadu, považuje za zbavení se historického atributu. Zrušení kvót pro zastoupení žen ve funkcích ČSSD Maláčové nevadí, strana má podle ní k dispozici i jiné nástroje.
2. 3. 2019|