TÉMA

Sponzor

Kontroloři prověří, jak olympijský výbor zasahuje sportovcům do reklamy

Antimonopolní úřad prošetří omezení reklamy sportovců během olympijských her. Má podezření, že Český olympijský výbor (ČOV) spolu s Mezinárodním olympijským výborem zneužívají svého postavení při zasahování do reklamních a marketingových práv sportovců a dalších účastníků olympiád. ČOV neuspěl s kasační stížností a požadované obchodní záznamy musí úřadu vydat.
27. 11. 2020|

Neodhadl jsem reakci, omlouvám se, řekl rektor Zima. Kvůli kritizované smlouvě lidé přesto žádají jeho odvolání

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima se omluvil za to, že neodhadl reakci, která vznikla v souvislosti s uzavřením sponzorské smlouvy se společností Home Credit. Přestože firma od smlouvy záhy sama ustoupila, vyzvali někteří studenti a univerzitní pracovníci akademický senát, aby Zimu odvolal.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 15:14|

Peníze od úvěrové firmy Univerzita Karlova nedostane. Home Credit odstupuje od kritizovaného sponzorství

Společnost Home Credit odstoupí od smlouvy s Univerzitou Karlovou, která čelila široké kritice akademické obce. Možnost jejího vypovězení připouštěl i rektor Tomáš Zima, chtěl ale ještě s kritiky diskutovat. Smlouva měla univerzitě vynést jeden a půl milionu korun, trnem v oku jejím odpůrcům bylo mimo jiné ustanovení, že se obě strany zdrží všeho, co by mohlo vzájemně poškodit jejich dobré jméno.
10. 10. 2019Aktualizováno10. 10. 2019, 15:33|

Velká pardubická je bez peněz. Dostihům vypadl sponzor a nového zatím nemají

Velká pardubická patří mezi české rodinné stříbro. Jenže překážkový dostih na 6900 metrů nyní bojuje namísto s Taxisovým příkopem s nedostatkem financí. Po odstoupení České pojišťovny chybí dostihu, který letos čeká 129. ročník, miliony korun.
28. 2. 2019|